Är du jurist och vill jobba med energifrågor med fokus på elnät?

Publicerat av: Anna Lejestrand ·

Är du jurist med bred kunskap i grunden och ett särskilt intresse av det juridiska perspektivet i energifrågor? Vill du vara rådgivande åt medlemmar samt hålla föreläsningar och delta i utbildningar kring frågor som rör bl. a. energirätt med tyngdpunkt på elnät? Stimuleras du av att jobba i ett kompetent team med flera jurister för att hantera komplexa juridiska frågeställningar på kort- och lång sikt? Då kan du vara den vi söker!

I vårt moderna samhälle ska vi kunna förvänta oss att energin är tillgänglig när vi behöver den, årets alla dagar, dygnets alla timmar. Vi vill att den energi vi använder ska ha så liten påverkan på klimat och miljö som det är möjligt. Svensk, klimatsmart energi är nyckeln till ett hållbart samhälle och Energiföretagen Sverige arbetar för att ge energibranschen förutsättningar för att leverera hållbar energi till alla, alltid.

Hos oss får du arbeta i en branschförening med stort fokus på våra medlemmar och för att hitta bästa lösningarna för branschen.

Dina arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig möjligheten att fördjupa dig i huvudsakligen energirätt med tyngdpunkt på elnätsverksamhet men även inom bredare energisystemsfrågor. Till dina uppgifter hör att noggrant bevaka utvecklingen inom detta område samt att på ett initierat och lättillgängligt sätt informera om hur händelseutvecklingen påverkar energibranschen. Du arbetar med juridiska analyser och gör avvägningar utifrån vilka konsekvenser gällande lagstiftning eller föreslagna ändringar kan medföra för våra medlemmar.

Du ingår i vår grupp med fyra jurister. I dina arbetsuppgifter ingår juridisk rådgivning, remissvar, påverkansarbete, utbildningar och mycket mer. Du kommer även ingå i, och ibland ansvara för, olika arbetsgrupper där du står för den juridiska kompetensen.

Din profil

Vi söker dig som har en juristexamen/jur.kand. eller motsvarande samt minst fem års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete som bolagsjurist, på advokatbyrå, i regeringskansliet eller hos myndighet. Du bör ha goda kunskaper om gällande regelverk för branschen med tyngdpunkt på ellagen. Det är också meriterande om du har goda kunskaper i avtalsrätt. Då det ingår i arbetsuppgifterna att hålla föredrag i olika sammanhang vill vi att du är van och känner dig bekväm att tala inför både större och mindre grupper.

Vi sätter stor vikt vid de personliga egenskaperna. För att passa in i rollen som jurist och hos oss behöver du också vara:

  • självgående och effektiv,
  • kreativ och driftig,
  • noggrann och mån om en hög kvalitet
  • utåtriktad och positiv
  • pedagogisk och ha lätt för att förklara juridik för dem som inte är jurister.

Vi erbjuder dig

Att bli en del av vårt team, som sätter våra medlemmars intressen i fokus. Du kommer att arbeta i våra trevliga lokaler belägna mitt i centrala Stockholm. Energiföretagen Sverige erbjuder bra anställningsvillkor och personalförmåner såsom träning på arbetstid, friskvårdsbidrag m.m. Vi tycker det är viktigt att våra medarbetare har en bra balans mellan arbetstid och fritid.

Om oss
Energiföretagen Sverige är en branschorganisation som samlar nära 400 företag som producerar, distribuerar, säljer och lagrar elenergi och fjärrvärme. Vår verksamhet utvecklas i samverkan med medlemmarna och omvärlden. Energibranschen är en spännande bransch i utveckling. Vi ger Sverige drivkraft, idag och i framtiden. Läs mer om oss här: www.energiforetagen.se.

Ansökan och frågor
Din ansökan vill vi ha via e-post till ansokan@energiforetagen.se 
senast den 15 november 2020.

Frågor om tjänsten besvaras av Helena Laurell, t.f. chefsjurist, helena.laurell@energiforetagen.se, tfn 08 677 26 51 eller Gunilla Andrée, chef för enheten Stab och medlemsdialog, gunilla.andree@energiforetagen.se, tfn 08 677 26 36

Fackliga företrädare är för Unionen Christer Gruber 08-677 26 61 och
för SACO Louise Marcelius, 08-677 28 27