Almedalen 2021

Almedalen har bytt till digital kostym i år. Energiföretagen deltar som vanligt, om än på ett ovanligt sätt. I år intervjuar vi partiernas energitalespersoner, en och en på deras dag, för att höra om deras prioriteringar i energipolitiken.

Energifrågorna har tagit sig allt högre upp på den politiska agendan och är en viktig pusselbit för att klara såväl välfärd som klimat. Sveriges klimatmål är att vara fossilfria till 2045. För att klara detta sker elektrifieringen i en allt snabbare takt och energisystemet står nu inför en enorm omställning. Vad vill partierna? Vad är de viktigaste energipolitiska frågorna? Hur skall vi klara el- och värmeförsörjningen? Vilka styrmedel och reformer vill politiken se? 

Dessa frågor diskuterades med alla Sveriges riksdagspartier under Almedalsveckan. Missade du livesändningarna går det utmärkt att titta i efterhand! Alla sändningarna hittar du här nedanför!

Söndag 4 juli


Vänsterpartiet, Birger Lahti

Kristdemokraterna, Camilla Brodin

Måndag 5 juli

Liberalerna, Joar Forsell

Sverigedemokraterna, Mattias Bäckström-Johansson

Tisdag 6 juli

Centerpartiet, Rickard Nordin

Miljöpartiet, Lorentz Towat

Onsdag 7 juli
 

Moderaterna, Lars Hjälmered.

Socialdemokraterna, Patrik Engström

 

Den 6-7 oktober välkomnas du till mötesplatsen Arena Energi. Ett år före riksdagsvalet 2022 tycker vi det är hög tid att föra upp energifrågorna på den politiska agendan. Anders Ygeman möter Energiföretagens vd, Åsa Pettersson. Vi bjuder på den årliga energipolitiska debatten. E.ON., Ellevio, Fortum, Uniper, Vattenfall och Energiföretagen ordnar webbinarier och vi bjuder in alla att delta!

Läs mer