Rubrik och ingress till innehållet på sidan

Varmt välkomna till Falun!

Publicerat av: Jenny Åkerberg Tattaranno ·

Huvudinnehåll

2002 genomfördes EBR Metod- och maskindagar i Falun. I år är det dags igen. – Det här är ett av branschens största event och vi är taggade, säger Per Dahlberg, vd.

Att stå som värd för elnätsbranschens egen ”olympiad” är hedrande, men också en möjlighet att visa landets kollegor en bit av Dalarna.

per dahlberg

– Vi hoppas att deltagarna ska uppskatta Lugnet som arena och Falun som stad. Sedan ser vi fram emot hjälpa till med bygget av ett intressant mässområde med allt från maskiner till metoder och utrustning, säger Per Dahlberg.

Du har besökt EBR Metod- och maskindagar flera gånger.  Vad har du fått med dig tidigare år?
– Jag har fått möjlighet att träffa kollegor i branschen och utbyta erfarenhet. Sedan är det viktigt att få se en bredd av tekniska lösningar och produkter.

Är du intresserad av någon speciell fråga till årets upplaga?
– Jag kommer att ha extra fokus på säkerhet. Vi arbetar för att främja en god, säker arbetsmiljö för våra medarbetare och jag vill gärna titta närmare på nyheter inom området.
 
För att skapa en bra arena för utställare och besökare krävs projektledning. Marcus Ottoson jobbar vanligtvis som montörschef, men inför EBR Metod- och maskindagar har han tagit på sig projektledarkläderna.

marcus ottosson
– Mitt jobb består av att bygga upp mässarenan utifrån stationsvärdarnas önskemål. Stationerna kan bestå av allt från luftledning till terrängkörning med fordon, vilket betyder en del förarbete både under och över mark.

Är det första gången som du deltar på EBR Metod- och maskindagar?
– Ja, och det ska bli intressant att få titta närmare på nya arbetsmetoder och tekniker.
 
Den 22-23 maj och 24-25 maj händer det alltså.
Från oss alla på Falu Energi & Vatten - varmt välkomna till Falun!

Om Falu Energi & Vatten

Falu Energi & Vatten är ett kommunägt företag med fokus på en klimatsmart vardag och framtidens infrastruktur i Falu kommun. Vi är en spännande och utmanande arbetsplats där våra kärnvärden pålitlighet, effektivitet och uthållighet leder oss i vår vardag.

Med våra tjänster och produkter inom elnät, elhandel, fjärrvärme & fjärrkyla, kraftproduktion, stadsnät, återvinning samt vatten är vi en viktig del i samhället. I företaget arbetar cirka 180 personer och vi omsätter cirka 700 miljoner kronor per år.

Besök Falu Energi & Vatten

Kuriosa om Falun

Cirka 60 000 personer bor i Falu kommun. Kommunen är en del av Falun Borlängeregionen med 165 000 invånare.

Falun med sitt gruvlandskap, stadslandskap och bergsmanslandskap är listat på UNESCO:s världsarvslista sedan 2001.

Lugnet är en av Europas mest kompletta sport- och rekreationsanläggningar, här kan du utöva 58 av svenska idrottsförbundets 67 sporter. Varje år har Lugnet cirka 1 miljon besökare.

Falun har arrangerat skid-VM fyra gånger, senaste 2015.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Jenny Åkerberg Tattaranno

Jenny Åkerberg Tattaranno

Projektledare
Enhet: Kompetenscentrum
Telefon: 08-677 26 30
E-post: jenny.akerberg@energiforetagen.se