Rubrik och ingress till innehållet på sidan

#lysandeenergi

Huvudinnehåll

Ett strålande ämnesövergripande lektionsmaterial för åk 8-9 i fysik, svenska och bild, som syftar till att stimulera elevers intresse och engagemang för framtidens energiförsörjning.

Energiföretagen har i samarbete med lärare, elever och medlemsföretag tagit fram ett lektionsmaterial i syfte att lyfta energifrågan till att handla mer än bara kraftslagens för- och nackdelar.

Materialet är skapat för ett samarbete mellan lärarna i fysik, svenska och bild och lämpar sig särskilt bra för temadagar, som förberedande inför studiebesök hos det lokala energibolaget och liknande.

Tanken med materialet är att väcka elevernas egna funderingar kring energifrågor och hur de enskilt eller i grupp med övertygande budskap och den visuella bilden som verktyg, skapar engagemang hos sina klasskamrater kring viktiga samhällsfrågor.

Lektionsmaterialet är kostnadsfritt och finns att ladda ner här och via lektion.se.

Lärarhandledning 

Elevmaterial 

Distansutbildning till elkraftsingenjör

2011 startade en unik högskoleingenjörsutbildning med inriktning på elkraft. Utbildningen är ett samarbete mellan Umeå universitet, Luleå tekniska universitet,...

Läs mer

Årets energiuppsats

Energiföretagen Sverige bjuder in studenter vid svenska universitet och högskolor till tävlingen Årets energiuppsats. Tävlingen syftar till att uppmuntra och stimulera...

Läs mer

Elsajten

En sajt som handlar om el? Varför då?

Läs mer