Rubrik och ingress till innehållet på sidan

Utställare Elnätsdagarna

Publicerat av: Maria Nyström ·

Huvudinnehåll

Här är utställande företag under Elnätsdagarna 2019.

Tillbaka till anmälan och program
abb.jpg
ABB AB
ABB kommer att visa ”The art of Connection” Nya anslutningsdon för Kabeldon & Cewe samt Nytt Kabelskåp Cewe.
add-secure-logo.jpg
AddSecure Smart Grids
AddSecure Smart Grids har lång branscherfarenhet och hög specialistkompetens inom anpassad kommunikation, styrning, feldetektion och stationsmätning i distributionsnätet. Vi erbjuder kundanpassade, moduluppbyggda och transparenta lösningar för en kostnadseffektiv modernisering av nätet.
ledningskollen-logga.jpg
Ledningskollen
Kom till oss och prata om hur ditt företag kan använda Ledningskollen för att skydda ledningar, samordna projekt och uppfylla krav i utbyggnadslagen.
myndigheten-samhallsskydd-beredskap-logo.jpg
MSB / Rakel
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är en statlig myndighet. MSB har ansvar för att stödja samhällets beredskap för olyckor, kriser och civilt försvar.

Rakel är ett radiokommunikationssystem som används av aktörer med ansvar för samhällsviktig verksamhet. Med Rakel kommunicerar man säkert och effektivt i vardag, kris och höjd beredskap.
netcontrol-logga.jpg
Netcotrol AB
Vår utställning visar både våra nätautomationsprodukter, så som Netcon500, och Arcteq moderna reläskydd, vilka vi nyligen blivit svensk distributör av.
powel-logo.jpg
Powel AB
Powel är Nordens ledande leverantör av lösningar inom Asset Management för energibolag. Välkommen till oss för att ta diskutera vad vi kan hjälpa er med inom planering, dokumentation, drift och underhåll av ert elnät. Vi visar kraftfulla lösningar för effektiv datahantering i fält och arbets­order­hantering. 
ragnar-stalskog-logo.jpg
Ragnar Stålskog AB
Ragnar Stålskog, nordens största producent och leverantör av elsäkerhetsutrustning inom jordningsdon, manöverstänger, spänningsprovare och mycket mer.
simens-logga.jpg
Siemens AB
Var är bästa placeringen för energi-lager i nätet och hur ska det dimensioneras? Visste du att 70% av elnätet i världen är planerade med en programvara från Siemens PTI? Siemens PTI har mjukvaror för kraftsystemsberäkningar och simuleringar samt säljer konsulttjänster inom området kraftsystemanalyser.

Med vår mjukvara PSS® Sincal visar vi på elnätsdagarna bland annat hur ni kan dimensionera och bäst placera ut ett energi-lager i form av exempelvis ett batteri i ert nät.
stena-recycling-logo.jpg
Stena Recycling AB
Hantering, återvinning av kraftmaterial på ett miljöriktigt hållbart sätt samt hur man får kontroll på materialåtervinningen genom statistik på volymer, materialslag och ersättningar.
tranemo.jpg
TRANEMO - ADVANCED WORKWEAR
Tranemo är ledande Tranemo är en ledande Europeisk leverantör av inherent flamskyddade arbetskläder. Med kompetent rådgivning och innovativa produkt arbetar vi mot en noll-vision av allvarliga flam-relaterade olyckor. Allt för en säkrare arbetsplats. Sedan 1934.

Tranemo har en vision om att ingen ska skadas allvarligt i olyckor där rätt arbetskläder kunde ha förebyggt olyckan eller lindrat konsekvenserna av den. Vår strävan efter att skapa säkra arbetsplatser gör att vi leder utvecklingen av nya avancerade flamskyddslösningar. Vi bistår också marknaden med den bästa rådgivningen om hur man kan skydda sig mot olika risker i arbetet såsom hetta, flamma, ljusbåge, smält metall, kemikalier och explosionsrisk.

Tranemo arbetar endast med inherent flamskydd som inte kan nötas eller tvättas ur tyget. Våra kunder finner vi främst inom segmenten kraft, energi, metallurgi, transport, massa, infrastruktur, kemi och petrokemi. Kom och träffa oss på Elnätsdagarna och se det senaste inom flamskyddskläder  - både för dam och herr!
trimble.jpg
Trimble Solutions Sweden AB  
Trimble Energy hjälper nätbolag över hela världen med nätdokumentation, driftstöd och underhåll. Vi verkar i en värld i omvandling. Vi vet att den senaste tekniken kräver den senaste kunskapen. Därför driver vi utvecklingen ständigt framåt. Kunderna är nätbolag och/eller entreprenörer inom el, fjärrvärme, gas, VA och fiber. Med våra lösningar kan kunderna planera sitt nät, sköta sin verksamhet och förbättra sin drift – oavsett verksamhet, storlek och behov. Gemensamt är att de alla når sin fulla kraft genom Trimble Energy!
uponor-logo.jpg
uponor - Säker leverans med kabelrör och kabelskydd
Uponor Infra visar produkter som skyddar kablar inom svagström, starkström och all slags dataöverföring. Vårt sortiment omfattar kabelskyddsrör och kabelskydd, varningsmaterial, kabelbrunnar och diverse kabeltillbehör och används fram till byggnader ovan och i marken. Av miljö- och kvalitetsskäl tillverkar vi våra kabelskyddsrör i PE. Materialets goda egenskaper gör kabelrören tåliga för värme och kyla, slag och stötar, samt beständiga mot de flesta kemikalier och aggressiva vätskor. Kabelskyddsrören har lång livslängd och låg vikt, vilket förenklar lagring, transport och installation. Därtill kan rören och de delar i kabelskyddssystemet som tillverkas i PE malas ner och smältas för nytillverkning, alternativt förbrännas till energi. De flesta av Uponor Infras system är täta mot grundvatten, vilket möjliggör förläggning av tomrör som man vid ett senare tillfälle drar kablar eller fiberoptik i. Uponor Infras produkter uppfyller de krav som ställs på kabelskydd enligt EBR KJ41:15 Kabelförläggning max 145 KV, SS 424 1437, Svensk Standard utgåva 6 och SPF Verksnorm 5200 utgåva 1.
HeadPower
HeadPower introducerar Infra Work Manager, ett nytt, banbrytande projekthanteringssystem, samt Digiprotokoll, inspektionsformulär i elektroniskt format.
 

Kontakt

Maria Nyström

Projektkoordinator
Enhet: Kompetenscentrum
Telefon: 08-677 26 31
E-post: maria.nystrom@energiforetagen.se