Rubrik och ingress till innehållet på sidan

Elnätsekonomi

Kurs

Huvudinnehåll

Energiföretagen Sverige har i samarbete med Bild & Runsten tagit fram ett specialanpassat utbildningsprogram i elnätsekonomi.

OBS! Utbildningen bokas hos Bild & Runsten

Vårens kurs är fulltecknad. Nästa utbildningsprogram startar 9 september.

Syftet är att bidra till att utveckla elnätsbranschens kompetens och förmåga att möta morgondagens utmaningar genom att stärka kunskaperna hos en bred grupp av medarbetare kring följande frågor:

  • Vad betyder siffrorna i elnätsföretagens årsredovisningar?
  • Hur avgör man om en elnätsinvestering är tillräckligt bra?
  • Hur beräknas intäktsramarna och hur påverkar det elnätsinvesteringar?
  • Hur ska man egentligen utvärdera ekonomin i ett elnätsföretag?
  • Hur kan elnätsföretagens effektivitet förbättras?

Bild & Runsten är ett företag med lång erfarenhet av att utveckla och leverera skräddarsydda ekonomiutbildningar till olika typer av företag, organisationer och universitet både i Sverige och internationellt. För att hjälpa elnätsbranschen att effektivisera sina verksamheter har vi tillsammans med Energiföretagen Sverige tagit fram det här specialanpassade utbildningsprogrammet i elnätsekonomi. I våra utbildningar använder vi alltid vår unika kombination av ekonomiska expertkunskaper, breda industriella erfarenheter och prisbelönta pedagogik.

Varför ska man gå utbildningsprogrammet Elnätsekonomi?

En förutsättning för att kunna driva mer effektiva elnätsföretag är att en bred grupp av medarbetare förstår hur olika beslut i verksamheten påverkar elnätsföretagens ekonomi på rätt sätt. En kompetens i elnätsekonomi som förutom goda kunskaper i det ekonomiska språket kräver att man kan tolka siffrorna utifrån elnätsföretagens speciella förutsättningar.

Eftersom elnätsbranschen står inför stora framtida utmaningar, med ökad efterfrågan och tuffare regleringar, finns det många som behöver ökade kunskaper i elnätsekonomi. Tillsammans med några av landets främsta ekonomiska experter och pedagoger på Bild & Runsten har Energiföretagen därför tagit fram utbildningsprogrammet Elnätsekonomi. En unik möjlighet att lära sig vad siffrorna egentligen betyder.

Mer information och intresseanmälan hittar du hos Bild & Runsten

Kontakt

Kristian Öhrn

Affärsutvecklare
Enhet: Kompetenscentrum
Telefon: 08-677 26 48
E-post: kristian.ohrn@energiforetagen.se