Rubrik och ingress till innehållet på sidan

Regionmöte Mitt - Villa Aske, Bro 9-10 maj 2019

Huvudinnehåll

Välkommen på vårens viktigaste möte för energibranschen i Mellansverige!

Är du vd, verksamhetsansvarig inom fjärrvärme, elhandel, produktion eller elnät? Eller är du allmänt intresserad av energibranschens utveckling och utmaningar? Då är du välkommen till vårens regionmöte i din region! På regionmötet finns det något för alla. Mötena är öppna för Energiföretagens Sveriges alla medlemmar.

Vi träffas på vackra Villa Aske vid Sigtunafjärden, som utlovar så väl fantastiska smak- som naturupplevelser. På mötet ger vi dig viktiga uppdateringar i  de frågor som rör din verksamhet och föränderliga omvärld. Det blir ett blandat, inspirerande och matnyttigt program med både externa talare och Energiföretagen Sveriges egna experter. Du kommer även få mycket tid för att nätverka och skapa värdefulla relationer med både dina branschkollegor och experterna från Energiföretagen Sverige.

Ur programmet:

  • Innovation i svensk industri? Prisbelönta Synerleap är ABB:s innovationshub för startsups, men hur funkar det? Synerleaps head of business development berättar om hur de arbetar tillsammans med ett av sina startups.
  • Vd Pernilla Winnhed och klimatpolitikexpert Per Holm från Energiföretagen presenterar arbetet med att ta fram färdplan för ett fossilfritt Sverige 2045.
  • Söderenergi inspierar och berättar om sin Miljötjänst.
  • Snart val till EU-parlamentet! Vi får möta några av Sveriges kandidater till EU-parlamentet. Fundera ut en fråga att ställa till dem!
  • Juridisk uppdatering inom värme och el med Energiföretagens jurister.
  • Parallella spår där du väljer dina favoritämnen; SvK föreläser om Elmarknadshubben, aktuellt om nätkoderna, Klimatdialogen – hur gick det år ett? samt Strategi för kraft- och fjärrvärme.
  • NIS-direktivet och ny säkerhetsskyddslag (träder ikraft 1 april 2019). Hur tillämpas de i praktiken? En representant från EBITS berättar.

Om datumet inte passar din kalender, är du självklart välkommen till någon av våra andra regionmöten. Behöver du hämtning vid tågstationen i Bålsta kan vi ordna samåkning, meddela detta när du anmäler dig!

- Region Syd, 7-8 maj 2019
- Region Nord, 13-14 maj 2019
- Region Väst, 23-24 maj 2019

Lisa Hjelm

Lisa Hjelm

Regionchef Mitt
Enhet: Stab och medlemsdialog
Telefon: 08-677 26 54
E-post: lisa.hjelm@energiforetagen.se

Sara Wannehed

Sara Wannehed

Administratör
Enhet: Verksamhetsstöd
Telefon: 08-677 26 89
E-post: sara.wannehed@energiforetagen.se