För tionde året i rad bjöds det in till Ediel- och avräkningskonferens. Årets program, som var fyllt av aktuella ämnen, lockade så många besökare att det ännu en gång blev fullsatt. Förutom att konferensen bjöd på intressanta presentationer så gavs det fl

Ny kontoföringsmyndighet för elcertifikat och ursprungsgarantier.

20141028

Regeringen har beslutat att Energimyndigheten ska ta över rollen som kontoföringsmyndighet för elcertifikat och ursprungsgarantier från Svenska kraftnät. Ändringen sker från och med den 1 januari 2015.

Just nu pågår arbetet med att flytta över både kontoföringen och Cesar till Energimyndigheten. När flytten är klar kommer marknadens aktörer att elektroniskt administrera sina elcertifikat och ursprungsgarantier samt söka marknadsinformation i samma system som tidigare.

I och med att Energimyndigheten övertar Cesar kommer systemet att behöva anpassas till sin nya datamiljö. Detta innebär att Cesar måste stängas ned under en period och är då inte tillgängligt för användare. Preliminära datum för denna period är 18 december 2014 till 6 januari 2015.

Mer information finns på Cesars webbplats samt i Energimyndighetens nyhetsbrev.