Rubrik och ingress till innehållet på sidan

Årets energiuppsats

Publicerat av: Lisa Hjelm ·

Huvudinnehåll

Energiföretagen Sverige bjuder in studenter vid svenska universitet och högskolor till tävlingen Årets energiuppsats. Tävlingen syftar till att uppmuntra och stimulera studenter att ställa och söka svar på forskningsproblem som är angelägna för energibranschen.

Priset delas ut i två kategorier: bästa uppsats i naturvetenskap och teknik och bästa uppsats i samhällsvetenskap och ekonomi. Uppsatsen ska vara på kandidat- , magister- eller masternivå och godkänd under 2017. Prissumman är på 20 000 kr i vardera kategorin. Om uppsatsen har flera författare delar de lika på prissumman.

En jury med namnkunniga personer från branschen utser en vinnare i varje kategori baserat på hur väl arbetet behandlar tävlingens tema. Utdelning av priset sker på Eneriföretagens årskonferens i Stockholm 22-23 mars 2018.

Vinnarna i Årets energiuppsats 2016 med temat "energibranschens utmaningar"

Kapacitetseffektiva elnätstariffer skriven av Petter Danielsson och Joakim Salqvist vid Linköpings universitet på uppdrag av Ellevio, vann i kategorin ekonomi/samhällsvetenskap.

Mot fjärde generationens fjärrvärm skriven av Sofia Akhlaghi och Sofia Carlson vid Lunds universitet, i samarbete med E.ON, vann i kategorin teknik/naturvetenskap.

Det känns förstås jätteroligt att vårt arbete har blivit uppmärksammat och en skön bekräftelse på att vi gjorde ett bra jobb!

Läs om vinnarna av Årets energiuppsats 2016

Ansökan för Årets energiuppsats 2016 stängdes 5 december 2016, men öppnar igen för nästa omgång i november 2017.

Ansökan ska innehålla
1.    Uppsatsen
2.    Avskrift av betyget
3.    Utlåtande (motivering) från handledaren
4.    Kontaktuppgifter till författaren och handledaren

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Anna Wärmé

Anna Wärmé

Ansvarig kompetensförsörjning
Enhet: Kompetenscentrum
Telefon: 08-677 26 67
E-post: anna.warme@energiforetagen.se