Nyfiken på jobben i branschen?

Publicerat av: Annika Johannesson ·

Samhället är i snabb förändring och helt beroende av energi. Energin är grunden till hela vår välfärd. Vi är många som arbetar i energibranschen idag och vi behöver bli fler. Vill du också arbeta i en bransch med små arbetsgrupper, bra lönestruktur, låg sjukfrånvaro och en jämställd karriärstruktur? Då ska du välja energibranschen.

Medarbetarna i Sveriges energiföretag vill utveckla ett hållbart energisystem där vi tillsammans möter utmaningar som klimathot och urbanisering, och drar nytta av en ökad digitalisering. Vi delar visionen om att skapa ett samhälle med hållbar energi för alla, alltid.

Intresserad av att yrkesväxla till energibranschen?

Vill du arbeta i en bransch små arbetsgrupper, bra lönestruktur, låg sjukfrånvaro och en jämställd karriärstruktur? Då ska du välja energibranschen. Branschen behöver många nya medarbetare framöver och det finns bra utvecklingsmöjligheter.

Att energibranschen är bra att jobba i framgår av mätningar som Nyckeltalsinstitutet har gjort av hur attraktiv energibranschen är som arbetsgivare, i jämförelse med andra branscher. År 2018 kom energibranschen på första plats, året därpå på andra plats. Indexet utgår från nio nyckeltal som exempelvis tillsvidareanställningar, lön och karriärmöjligheter.

Energibranschen behöver fler människor, med varierande utbildning och erfarenhet, som kommer in i branschen och bidrar med kunnande, nya perspektiv och innovativa lösningar för att utveckla ett långsiktigt hållbart energisystem. Bland annat behöver branschen fler kvinnor och fler medarbetare med utländsk bakgrund. Kanske det stämmer in på dig?

Våra medlemsföretag rekryterar på alla utbildningsnivåer, direkt från gymnasiet eller med utbildning från yrkeshögskola och universitet. Är du nyfiken på jobb i branschen har du hittat rätt.
Läs med om yrkesutbildningar här.

För att kunna ta del av detta video-material så behöver du godkänna användande av marknadsföringskakor. Klicka nedan för att ändra inställningarna för kakhantering.
Ändra inställningar

Framtidens energi - din framtid?

Samhället är i snabb förändring och helt beroende av energi. Vi är många som arbetar i energibranschen idag, men vi behöver bli fler! Här finns utrymme och möjligheter för många olika kompetenser och erfarenheter. Möt medarbetarna på Upplands energi som berättar om möjligheterna i energibranschen.

 

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Greta Hjortzberg

Greta Hjortzberg

Ansvarig kompetensförsörjning
Enhet: Politik och kommunikation
Telefon: 08-677 26 37
E-post: greta.hjortzberg@energiforetagen.se