NDQ – Webbinarium 9 december

Publicerat av: Sita Sörman ·

För andra året i rad anordnar Nätverket för digital kvalitetssäkring av kompetens (NDQ) ett hybrid seminarium. Detta år är fokus på de utmaningar och effekter som Covid-19 kommer ha på utbildning, kompetens och kvalitetssäkring.

Foto: Dan Kosmayer / Mostphotos

Webbinariet genomförs i Zoom den 9 december kl. 09.00-15.30

Energiföretagen uppfyller MSB:s rekommendationer gällande användandet av Zoom. För att delta behöver du en dator med webbkamera, ett headset med mikrofon samt stabil internetuppkoppling.

Ni som deltagare ansluter till Zoom senast en kvart innan start. Ni kommer först att hamna i ett ”väntrum”. Sedan görs en närvarokontroll och därefter släpps ni in till webbinariet. Anslutningslänk skickas nu någon dag innan webbinariet. Observera att din anmälan till webbinariet är personlig.

Anmälan

För att anmäla dig till webbinariet mailar du till sita.sorman@energiforetagen.se
Sista dag för anmälan är måndagen den 7 december.

Program

Ladda ner programmet här (pdf)

Syfte med nätverket

Syftet är att nätverket ska arbeta med kunskapsutbyte och samordning, det vill säga verka för att sprida information och argumentation till exempel om metoder, verktyg, leverantörer och behov av standardisering av digital utbildning, kompetensprövning och säkerhet.

Nätverkets resultat ska vara öppet och allmänt tillgängligt, nätverket tar in avgifter för att finansiera aktiviteternas omkostnader.

Bakgrund

Det finns idag diverse olika mer eller mindre etablerade metoder, verktyg och förutsättningar för att kvalitetssäkra processen för kurser, examen, verifiering och certifiering (identitet, närvaro, kontrollanter, lokaler, verktyg, frågekonstruktion mm). Men dagens lösningar räcker inte till för att kvalitetssäkra kompetens på en rörlig marknad med ökat fusk och en snabb teknikutveckling. Behov av bättre och tydligare krav ställs på effektiva och digitala lösningar för identifikation, kontroll, utbildning, tester, intyg, behörigheter kombinerat med möjligheter till ett nyttjande av redan befintliga ”offentliga” strukturer (lokaler, nätverk, datorer mm). Nätverket startades för att samordna pusselbitar som redan finns och skapa möjligheter till en mer enhetlig nomenklatur och syn på kompetensmarknaden.

Övergripande mål

  • Utveckla en vägledning för hur kurser, kompetens och tester kan kvalitetssäkras.
  • Verka för att bransch som på olika sätt ställer krav, verifierar eller ger kompetenser har en gemensam nomenklatur i samtal kring kurser, kompetens och tester.

NDQ-sponsorer

Nätverkets arbete och aktiviteter planeras, genomförs och utvärderas av nätverkets styrgrupp. Styrgruppen består av representanter från betalande sponsorer av nätverket arbetet i styrgruppen bygger på ideellt deltagande. Att delta i nätverkets träffar är fritt och vi välkomnar alla, i vissa fall kan avgifter för deltagande tillkomma.

imagec5lku.png

 

Kontakt för anmälan

Sita Sörman

Sita Sörman

Projektkordinator
Enhet: Kompetenscentrum
Telefon: 08-677 26 82
E-post: sita.sorman@energiforetagen.se