Reflektioner från ett regionmöte

Publicerat av: Efwa Nilsson ·

"Jag såg fram emot mitt första regionmöte i Väst, med både spänning och pirr i magen. Att gå från deltagare (representant för E.ON i mitt tidigare jobb) till arrangör, gör ju att jag skulle ha helt andra glasögon på mig denna gång. Skönt att ha klippan Towe vid min sida, nu när det var dags," skriver regionchef Efwa Nilsson.

Skulle vi få många anmälningar till mötet i Marstrand, nu när vi provar att ha regionmöte i maj? Skulle det tekniska fungera? Skulle alla talare hålla tiden? Skulle konferensanläggningen vara till belåtenhet? Skulle jag hinna hälsa på alla nya ansikten? Och komma ihåg namn på de jag mött?

Frågorna var många, och så här två dagar efteråt pustar jag ut. Och reflekterar… Det mesta fungerade riktigt bra. Bortsett från att Monica Löwström och vår styrgruppsordförande Jan Olofzon tyvärr blev sjuka, kom alla medverkande i tid och programmet rullade.

Många intressanta och viktiga ämnen från scenen förmedlades, det känns att det finns gott om utmaningar för branschen framöver. Så här i efterhand, tänker jag att jag skulle vilja ha mer ”action” i mötet. Få deltagarna mer aktiva med talare och i diskussioner om möjligheterna framåt. Se oss som en segelbåt, som Kristian från Fastighetsbolaget Klövern sa; hissa rätt segel för att med vindarnas hjälp ta oss till målet. Då tror jag att vi kan ta regionmötena till en högre nivå, och genom dessa stödja och utveckla våra medlemsföretag på bästa sätt.

Under middagen tackade medlemmarna av tf regionchef Bosse Andersson, genom Magnus Jacobsson, vd Skara Energi och Towe Hornebrant.

I nästa vecka träffas region Syd, första veckan i juni är det dags för Nord. Jag hoppas vi ses på Västs nästa regionmöte i höst!

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Efwa Nilsson

Efwa Nilsson

Regionchef Väst
Enhet: Stab och medlemsdialog
Telefon: 0500-78 90 30
E-post: efwa.nilsson@energiforetagen.se