Rubrik och ingress till innehållet på sidan

Ny chefredaktör på Tidningen Energi

Huvudinnehåll

Mikael Zackrisson har jobbat i 20 år med teknik- och affärsjournalistik och är sedan den förste april ny chefredaktör på Tidningen Energi.

Du började den 1 april som chefredaktör på Tidningen Energi. Berätta om din bakgrund.

Jag är 48 år och har jobbat med journalistik inom teknik och affärer i 20 år. Jag är utbildad till ingenjör och har också studerat journalistik. Jag har jobbat på tidningar som Ny Teknik, Veckans Affärer och Internetworld. De senaste åren har jag jobbat som digital strateg för både media och andra företag.

Vad lockade med jobbet som chefredaktör?

Att jag kommer tillbaka till journalistiken och får jobba inom en mycket intressant bransch, där det händer mycket just nu. Det handlar om att berätta historier om det som sker på ett intressant sätt för våra läsare.

Vad är det som gör energibranschen intressant?

Det är en bransch som har en väldigt stor påverkan på miljö och samhälle. Det är också en bransch som löser stora komplexa frågor och som historiskt har gjort det genom ny teknik och innovationer. Nu sker det stora förändringar i samhället som också påverkar energibranschen och det blir intressant att följa det ur journalistisk vinkel.

Vad är det första du kommer att göra när du börjar på Energiföretagen Sverige?

Träffa redaktionen och se hur tidningen skapas idag samt träffa människorna på kansliet och få reda på mer om branschorganisationen.

Vad gör du på fritiden?

Jag tycker om att umgås med min sambo och våra barn och är gärna i vår stuga på Åland eller ute i naturen.

Av Ann-Sofie Borglund