Dags att boka in höstens regionmöten!

Publicerat av: Julia Hörnell ·

Välkommen till höstens viktigaste möten för energibranschen! I oktober slås regionmötesportarna upp för våra medlemmar i de fyra regionerna; Mitt & Nord håller till på Arlanda, Väst i Varberg och Syd i Hässleholm. På höstens möte får du bland annat koll på EU-kommissionens vinterpaket, vilka de yttre hoten mot branschen är samt färdplanerna för ett fossilfritt Sverige 2045.

Boka in höstens regionmöten i kalendern!

  • Regionmöte Mitt & Nord på Arlanda den 15 oktober 2019.
  • Regionmöte Väst på Varbergs kusthotell den 17-18 oktober 2019.
  • Regionmöte Syd på Hotel Statt i Hässleholm den 24 oktober 2019.

Mer information om anmälan kommer!

Regionmötets målgrupp och innehåll

Vilka yttre hot utgör en fara mot energibranschen och hur kommer omvärlden att påverka branschen i höst? För dig som är vd, verksamhetsansvarig inom fjärrvärme, elhandel, produktion eller elnät eller bara allmänt intresserad av energibranschen är regionmötet din möjlighet att få de viktigaste uppdateringarna kring branschen nu i höst.

På mötet får du koll på de viktiga frågorna som rör din verksamhet och föränderliga omvärld. Här får du även mycket tid för värdefullt nätverkande med branschkollegor och experter från Energiföretagen Sverige.

Ur programmet:

  • Vd Pernilla Winnhed betraktar omvärlden ur ett energiperspektiv i en värdefull omvärldsspaning.
  • Val till de regionala styrgrupperna och valberedningen. Nomineringar har gjorts och nu är det dags att kora vilka som ska ingå i de regionala styrgrupperna och valberedningen.
  • SÄPO upplyser oss om de antagonistiska hot som finns mot energibranschen. Har du märkt något på hemmaplan?
  • Färdplanerna för ett fossilfritt Sverige 2045. Hur ska uppvärmningssektorn bli fossilfri och vad krävs för att Sverige ska kunna fortsätta leverera tillräckligt med fossilfri el när efterfrågan ökar?
  • EU-kommissionens vinterpaket Clean Energy Package ska införas i Sverige den 1 januari 2021. Vad innebär det skärpta målet för energieffektivisering och hur påverkas energimarknadens aktörer av direktivet? Vi reder ut.
  • Och mycket mer.

Programplanering pågår, så du kan förvänta dig ännu fler intressanta programpunkter till mötet!

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Julia Hörnell

Julia Hörnell

Medlemskommunikatör
Enhet: Stab och medlemsdialog
Telefon: 08-677 27 36
Mobil: 0701-64 44 36
E-post: julia.hornell@energiforetagen.se