Ny i branschen? Nu erbjuder vi "Energiskolan"!

Publicerat av: Anna Lejestrand ·

Energiskolan är en helt ny, digital utbildning för den som önskar få en grundläggande förståelse för branschen. Utbildningen fungerar också som ett utmärkt komplement till medlemsföretagens introduktionsprogram för nyanställda. Johan Hector, ansvarig projektledare, berättar hur det hela går till.

Energiskolan ger en övergripande bild över energibranschen

Hej Johan Hector!

En nyhet i Energiföretagens utbildningsutbud är Energiskolan; varför startades den?

Vi tror att den här utbildningsformen, nanolearning, är ett effektivt och intressant sätt att ta till sig grundläggande kunskap om energibranschen. Vi vet att det finns många medarbetare som inte nödvändigtvis har teknisk erfarenhet från branschen. Därför erbjuder vi nu Energiskolan som ett komplement till våra medlemsföretags introduktionsprogram för nyanställda – där en grundläggande kunskap om energibranschen är en viktig del.

Hur kommer utbildningen att genomföras?

Utbildningen skickas ut via e-post i fyra mindre block under en period på två veckor. Eftersom blocken är uppdelade blir det inte så tungt att ta in informationen, utan deltagaren ges möjlighet att lära en del i taget. Vi hoppas att tiden mellan blocken väcker frågor på det som tagits upp, som kanske kan besvaras av sakkunniga på arbetsplatsen. På så sätt blir det både självlärande och ett sätt att lära andra. Utbildningen inleds och avslutas med en självskattning, som blir ett kvitto på deltagarens kunskaper före och efter utbildningen.

Vem vänder sig utbildningen till?

Energiskolan vänder sig framför allt till dig som arbetar inom energibranschen, men som saknar branscherfarenhet. Kanske jobbar du med support, marknad eller administrativa frågor och vill få en smidig ingång i energibranschen och våra frågor. Den är perfekt som del i nyanställdas introduktionsprogram!

Hur ofta kommer Energiskolan att erbjudas?

Utbildningen finns tillgänglig att beställa när som helst. Den genomförs enkelt via datorn eller mobilen – det enda som behövs är en e-postadress. Du kan beställa direkt via mig - johan.hector@energiforetagen.se

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Johan Hector

Johan Hector

Projektledare
Enhet: Kompetenscentrum
Telefon: 08-677 27 34
E-post: johan.hector@energiforetagen.se