Telestörningsnämnden firar 60 år med webbinarium 4 december

Publicerat av: Kalle Lindholm ·

Telestörningsnämnden fyller 60 år i år. Detta uppmärksammar nämnden genom att bjuda in till ett 30 minuter långt webbinarium den 4 december för att presentera jubileumsskriften ”Allt går ju med elektricitet – Telestörningsnämnden 60 år”.

Telestörningsnämnden är ett samordnande och rådgivande organ. Fokus ligger på hur direktjordade starkströmsanläggningar påverkar svagströmsanläggningar och starkströmsanläggningar med spänning under 1 000 volt.

Energiföretagen Sverige är en av huvudmännen för Telestörningsnämnden tillsammans med Svenska kraftnät, Telia Sverige AB och Trafikverket, medan Elsäkerhetsverket är samarbetspartner.

Program och anmälan

Anders Johnson, skriftställare och författare av jubileumsskriften, presenterar jubileumsskriften. Företrädare för nämndens huvudmän, bland annat Thomas Sandvall som är enhetschef på Svenska kraftnät, deltar också. I samband med webbinariet avtackas nämndens nyligen avgångna ordförande Katarina Grén.

Webbinariet sker den 4 december kl 11:30–12:00. Anmälan görs senast den 2:a december till Alija Cosic, alija.cosic@svk.se. En länk till webbinariet (via Skype) skickas ut någon dag i förväg.

Läs mer om Telestörningsnämnden på Svenska kraftnäts webbplats.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Matz Tapper

Matz Tapper

Ansvarig elnätsteknik och säkerhet
Enhet: Energisystem
Telefon: 08-677 27 26
E-post: matz.tapper@energiforetagen.se