Umeå Energi mentor i Future City

Publicerat av: Ulrica Nordemar ·

Future City är ett samverkansprojekt mellan organisationer och företag i samhällsbyggnadssektorn. Det är en ämnesöverskridande tävling för årskurs 6–9. Energiföretagen Sverige är med som sponsorer till tävlingen.

I Future City möts skola och näringsliv för att bygga framtidens stad. Tävlingen pågår i flera månader och eleverna bygger städer i dataspelet Minecraft, skriver uppsatser och bygger modeller. Det hela avslutas med en final där vinnare i olika klasser koras.

Här har energiföretagen chansen att uppmuntra skolor på sina orter till att anmäla sig till Future City. Energiföretag kan även engagera egna medarbetare som mentorer för tävlande elever i sina regioner! De tävlande skolklasserna är visserligen själva ansvariga för att hitta en mentor men företagen har samtidigt möjlighet att anmäla sig som mentorer.

Bara positivt om mentorskap från Umeå Energi

Umeå Energi var med som mentor i tävlingen 2015, ett utmärkt tillfälle att visa upp sitt företag och branschens betydelse för det hållbara samhället.

Henrik Bristav, hållbarhetsstrateg på Umeå Energi, var med som mentor i senaste Future City och han har bara positiva ord om mentorskapet och vill uppmuntra andra energiföretag att göra detsamma.

– Ett engagemang i Future City är en viktig signal från oss på Umeå Energi och från branschen. Vi uppmuntrar fler att ta kontakt med skolor och att ta chansen att berätta om möjligheterna med el- och energibranschen för framtidens medarbetare. Här väntar en trygg och spännande framtid för alla som är intresserade av teknik som möjliggörare i samhällsutvecklingen.

Energiföretagen är medarrangör i Future City. Det innebär att delta i juryn och att dela ut ett specialpris för bästa energilösning.

Läs mer om Future City här

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Ulrica Nordemar

Ulrica Nordemar

Ansvarig HR
Enhet: Verksamhetsstöd
Telefon: 08-677 26 45
E-post: ulrica.nordemar@energiforetagen.se