Känner av förväntan från branschen

Publicerat av: Lisa Hjelm ·

Helt utan bakgrund och kunskaper inom el och energi valde Felix Axelsson Paulsson att söka till utbildningen som högskoleingenjör i elkraft.

- Introduktionsveckan i Skellefteå i slutet av augusti var toppen! Jättekul att få träffa potentiella framtida arbetsgivare. Det känns bra att veta att det är många som väntar på en, säger Felix.

felix-andersson

Innan Felix sökte sig till elkraftsprogrammet har han hunnit arbeta i både Norge och hemorten Östersund.

- Det tog ett tag innan jag bestämde mig för vad jag ville göra efter gymnasiet, berättar Felix som nu påbörjat sin utbildning till elkraftsingenjör.

- Jag valde bort El- och energiprogrammet under gymnasiet även om det nog var det som hade passat mig bäst, istället blev det Teknikprogrammet, säger Felix. När min sambo började lärarprogrammet i Umeå följde jag med och har studerat basåret där. På så sätt hade jag även ett antal program att gå vidare på, men eftersom det endast fanns ett program med elinriktning så var valet givet!

Att studera distans är utmanande, men Felix har en studiekompisar på universitetet.

- Det underlättar alltid att ha någon att bolla ideér och lösa problem med. Det passar mig även fint att man kan lägga upp sitt eget schema och se till att ligga I framkant med studierna men i helhet är det såklart en utmaning.

Vad ser du mest fram emot under studierna?

- Framförallt ser jag framemot när vi ska börja med elkurser då det är helt nytt för mig utan bakgrund inom el. Nu i början är det mycket nytt och jag håller fortfarande på att bekanta mig med branschen.

Tre års studier väntar, och även många tillfällen för att nätverka och lära känna företagen i branschen. Felix känner att han också behöver ta reda på exakt vad han ska jobba med när han blir klar med studierna. Här bör utbildningens många studiebesök och förhoppningsvis lärorik sommarpraktik hjälpa honom på traven.

- Jag vet fortfarande inte vad exakt jag vill arbeta med men jag är säker på att det är något som kommer bli klart för mig under utbildningens gång.

Läs mer om utbildningen till högskoleingenjör här.