Satsning på både elkraft och längdskidor

Publicerat av: Lisa Hjelm ·

För att kunna kombinera satsningen på längdskidåkningen passar distansstudierna till elkraftingenjör perfekt för Elin Karlsson, 21 år.

I slutet av augusti började Elin Karlsson sin tre år långa utbildning till högskoleingenjör i elkraft. Hon går den utbildning som är ett samarbete mellan Luleå Tekniska Universitet, Umeå Universitet och Mittuniversitetet och femton medlemsföretag i Energiföretagen Sverige.

- Jag sökte för att jag är intresserad av el och hur vi i framtiden ska lösa att det kan fortsätta finnas el och förnybar el som inte påverkar miljö och klimat, berättar Elin och radar upp flera fördelar med att plugga på distans.

- För mig var det nödvändigt att kunna kombinera studierna med min satsning på längdskidåkningen!

Elin säger att hon älskar mattekurserna, och att det är en bra start för att bygga på elkraftskunskaperna vartefter. Hon gick naturinriktningen på Skidgymnasiet i Sveg, men har hunnit med att jobba ett år inom turistnäringen i fjällvärlden innan hon sökte utbildningen.

- Att plugga på distans kräver så klart god självdiciplin och kan kanske vara utmanande för somliga, men för mig så överväger alla fördelarna med att jag kan kombinera träningen och pluggandet precis så som det passar mig!

Hon hoppas på att få träffa Energiföretagens medlemmar under utbildningens gång, som här på bilden ovan under utbildningens introduktionsmässan. Elin ser fram emot att få göra studiebesök och få se vilka arbetsmöjligheter som finns efter avslutad utbildning.

- Jag tror att jag vill bli typ projektledare som arbetar med utveckling av förnybar energi. Rita och titta på hur man ska utveckla. Sen känns det som att jag får se under vägens gång vad det är som jag tycker är extra roligt, säger Elin, men först väntar målet att delta i SM i Skellefteå. Vi önskar Elin lycka till i skidspåret och med studierna!

Läs mer om utbildningen till högskoleingenjör här.