Rubrik och ingress till innehållet på sidan

Elräknaren

Huvudinnehåll

Elräknaren är appen som gör det enkelt att få koll på elkostnaderna. I version 3.0 finns nya funktioner som gör det ännu enklare att bygga kunskap för den som snabbt och enkelt vill bilda sig en uppfattning om de olika elkostnaderna i vardagen. Elräknaren 3.0 finns för iPhone och Android

Sedan slutet av mars 2016 finns Elräknaren 3.0 att ladda hem. Den nya uppdateringen av appen gör det möjligt att scanna in streckkoden för en produkt, eller söka på produktnamnet för att på så vis få reda på hur mycket den kostar att använda. Detta gör att appen kan komma till nytta ofta för den som på ett snabbt och enkelt sätt vill bilda sig en uppfattning om vad olika saker kostar att använda. Det går också att jämföra elkostnaden mellan två olika produkter. Sedan tidigare ger appen möjlighet att hitta schablonkostnader och knappa in watt-antalet för olika elprylar.

Målgruppen för appen Elräknaren är i första hand de av våra kunder som vill bli lite elsmartare och få en bättre känsla för kopplingen mellan sin egen elanvändning och summan på fakturan. Rekommendera den gärna via kontakter med kundservice, på webbsidor och andra kanaler som når elkunderna.

Här är alla nya funktioner i Elräknaren 3.0

  1. HITTA PRODUKT - en funktion som gör det möjligt att hitta produkter antingen via sökning på produktnamnet eller genom att scanna in produktnumret med mobilens kameralins. Informationen hämtas från Prisjakts stora databas.
  2. JÄMFÖR PRODUKTER - jämför driftkostnaden för två olika elprodukter utifrån eget val. Antingen två av samma sort (t ex olika kylskåp) eller två helt olika (t ex kylskåp vs TV)
  3. TIPS - En samling av nära 100 olika tips som gör det enkelt att lära sig mer om sin elanvändning.

Följande grundfunktioner finns sedan tidigare i appen:

  1. VÄLJ DITT ELPRIS - Möjlighet att antingen välja ett schablonpris utifrån bostad, eller att själv skriva in sitt elpris.
  2. BERÄKNA ELPRYL - Möjlighet att räkna ut vad enskilda elprylar kostar att använda genom att knappa in produktens watt-tal (återfinns på produkten eller i produktbeskrivningen) och hur lång tid varje dag den används. Elkostnaden räknas då ut av appen - per dag, per månad och per år.
  3. Som komplement till möjligheten att skriva in watt-tal och uppgifter om antal kWh finns också förinlagda och valbara listor över såväl elprylar som vitvaror som gör det lättare att räkna ut pris för olika apparater och hjälpmedel i hemmet.
  4. BERÄKNA VITVARA - Möjlighet att räkna ut vad olika vitvaror kostar i el per år. På energimärkningen - eller i instruktionsboken - finns det alltid en uppgift från tillverkaren hur många kWH spisen, kylen och tvättmaskinen beräknas dra under ett år. Med Elräknaren blir det jättelätt att omvandla det till pengar. I denna funktion i appen skriver man bara in antalet kWh så räknar appen snabbt om det till kronor per dag, månad och år. Kan med fördel användas av kunder som ska köpa nya vitvaror och som väljer mellan olika energimärkning. Även här finns en lista med schablonkostnader att välja från om man inte har tillgång till konkreta energidata.
  5. MIN LISTA - Möjlighet att spara sina uträkningar i en egen lista, som också summerar ihop totalkostnaden.

Här finns en pdf med mer information om appen - att lägga upp på webbplats eller dela till intresserade kunder.

Elräknaren finns att ladda hem från App Store (iOs) och Google Play (Android).

Nedladdning

skärmdump elräknaren