Vi söker förstärkning till vårt Brysselkontor

Publicerat av: Anna Lejestrand ·

Energiföretagen Sverige söker en medarbetare för ett projekt under perioden februari 2021 till juli 2021. På Energiföretagens kontor i Bryssel behandlar vi alla frågeställningar som är prioriterade för våra medlemsföretag på EU-nivå.

På Energiföretagens kontor i Bryssel behandlar vi alla frågeställningar som är prioriterade för våra medlemsföretag på EU-nivå. Vi är bland annat medlemmar i Nordenergi, Eurelectric, Euroheat and Power, GEODE och CEPS och är aktiva i deras påverkansarbete i Bryssel.

Nu söker vi en medarbetare för ett projekt under perioden februari 2021 till juli 2021.

Vi söker dig som gillar att skriva och har läst juridik, statsvetenskap, internationella relationer, ekonomi eller ingenjörsvetenskap och är intresserad av att veta mer om hur EU-arbetet fungerar på plats. Du kommer att få arbeta med EU-lagstiftning gällande energi genom att bevaka våra prioriterade EU-frågor, ta fram underlag, göra research och även representera Energiföretagen i olika sammanhang tillsammans med organisationens experter och vår Brysselchef.

I tjänsten ingår att veckovis sammanställa ett kort nyhetsbrev om det senaste som har hänt i EU på energiområdet och ansvara för EU-kalendern. Det ingår också att hjälpa till med att ta emot besök, arrangera seminarier, skriva referat från seminarier och andra möten för att ha med i nyhetsbrev. Eftersom Energiföretagen har ordförandeskapet i Nordenergi ingår också en hel del arbete med att samordna arbetet inom Nordenergi med hemsidan, diverse möten och seminarier.

På vårt kontor i Bryssel arbetar vår representant i Bryssel tillika chef för Brysselkontoret och vi sitter tillsammans med övriga nordiska organisationer samt ett antal medlemsföretag. Vi är omkring 15 personer på kontoret. För oss är det viktigt att vår nya kollega är en prestigelös lagspelare som är nyfiken på energibranschen. Du har lätt för att ta till dig ny kunskap och nya begrepp och är noggrann i ditt arbete. Tillsammans arbetar vi för att nå organisationens mål.

Ersättning utgår motsvarande en heltidslön. Du får ordna boende själv men vi ger gärna tips. Det är relativt lätt att ordna boende i Bryssel även för kortare vistelser.

Ansökan

Skicka in din ansökan med ansökningsbrev och cv på svenska till: ansokan@energiforetagen.se senast 15 januari 2021.

Frågor om tjänsten besvaras av Daniel Wennick, chef Energiföretagens Brysselkontor.
E-post: daniel.wennick@energiforetagen.se
Telefon: +32 (0)473 57 41 76

Process och intervju
Utifrån de ansökningar som vi får in gör vi ett första urval. De utvalda kommer att få en uppgift att lösa. Baserat på resultatet på uppgiften kommer vi sedan att kalla aktuella kandidater på intervju.

Energiföretagen Sverige ger röst åt omkring 400 företag som producerar, distribuerar, säljer och lagrar el, värme och kyla. Energibranschen investerar omkring 30-35 miljarder kronor årligen. Med rätt förutsättningar kan vi fortsätta trygga energileveranserna till hushåll, företag och samhälle - varje sekund, året om - samtidigt som vi driver på den förändring som möjliggör framtidens energisystem. Vårt mål är att; utifrån kunskap, en helhetssyn på energisystemet och i samverkan med vår omgivning, utveckla energibranschen – till nytta för alla. www.energiforetagen.se

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Daniel Wennick

Daniel Wennick

Chef Energiföretagen Sveriges Brysselkontor
Enhet: Politik och kommunikation
Telefon: +32 (0)473 57 41 76
E-post: daniel.wennick@energiforetagen.se