Digital business controller med sinne för koncernredovisning

Energiföretagen Sverige söker dig med stort driv och passion för siffror och automatiserad ekonomihantering till vår nya tjänst som controller. Du kommer ansvara för en effektiv kvalitetssäkrad outsourcad ekonomihantering för koncernen. I ditt ansvar genomför du lönsamhetsanalyser, säkerställer koncernredovisning och vår ekonomistyrning genom rätt underlag, i rätt tid och med rätt kvalitet samt optimalt ekonomistöd för att Energiföretagen Sverige på bästa sätt ska kunna möta sina medlemmars behov.

Vi är i slutfasen av en stor förändring där vi outsourcat vår lön och ekonomihantering med syfte att förbättra den strategiska styrningen, öka digitalisering och automatisering samt utveckla förmågan och tillgången självservice i organisationen. Stimuleras du av att arbeta med brett och stort eget ansvar inom business controlling i en digitalmiljö och intressant bransch, då kan du vara den vi söker!

Dina arbetsuppgifter och ansvarsområde

Vi erbjuder dig möjligheten att vara med och forma en ny befattning och att sätta din prägel på den.

I dina arbetsuppgifter ingår att stödja och leda verksamheten i arbetet med budget, prognos och uppföljning av resultat, samt att stödja i ad hoc frågor.

Du arbetar med koncernredovisning och har en betydande roll i årsredovisningen och framtagande av underlag till både ledning, styrelse och årsstämma. Du genomför olika ekonomiska analyser där du vant tar fram underlag från våra digitala verktyg. Som förvaltningsansvarig för lön/ekonomiprocesser och system, arbetar du med kontinuerliga förbättringar med målet att få en högre automatiseringsgrad.

Du arbetar löpande med leverantörsstyrning av våra outsourcade lön och ekonomitjänster så att de uppfyller verksamhetens krav och behov. Du har budgetansvar, för vissa kostnader och intäkter och följer upp dem löpande.

Din profil
För att lyckas i rollen söker vi dig som tycker om och vill arbeta i en bred roll och har förmågan att både vara bollplank samt vägleda för att nå en kostnadseffektiv verksamhet.  Du har flerårig erfarenhet av att arbeta med kontinuerliga förbättringar och digitalisering inom ekonomi, av affärs- och analyssystem samt outsourcade lön- och ekonomitjänster. Där du har regelbundna avstämningar för att t.ex följa upp avtalad servicenivå och utvecklar samarbetet så att arbetet flyter på. Vidare har du god erfarenhet av koncernredovisning, budget- och prognosarbete och ekonomisk verksamhetsstyrning samt uppföljning. Du som söker är civilekonom eller har liknande relevant utbildning på minst kandidatnivå, du har minst fem års arbetslivserfarenhet av liknande arbete som controller och har stor passion för digitala och automatiserade lösningar.

Vi sätter stor vikt vid din inställning och personliga egenskaper. För att passa in i rollen hos oss behöver du utöver att vara analytisk också vara drivande, självständig och samverkande.

Vi erbjuder dig
Att bli en del av vårt team, som sätter våra medlemmars intressen i fokus. Under pandemin jobbar vi primärt hemifrån och framöver hoppas vi kunna arbeta tillsammans i våra trevliga lokaler belägna mitt i centrala Stockholm. Energiföretagen Sverige erbjuder bra anställningsvillkor och personalförmåner såsom träning på arbetstid, friskvårdsbidrag m.m. Vi tycker det är viktigt att våra medarbetare har en god balans mellan arbetstid och fritid.

Ansökan och frågor
Motivera gärna i din ansökan varför du som person skulle passa bra hos oss och vad du kommer att bidra med. Detta är något vi kommer bedöma i urvalsprocessen. Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar provanställning och kommer genomföra en bakgrundskontroll på slutkandidaten. Vid intresse tar vi gärna emot din ansökan så snart som möjligt, vi kallar till intervju löpande och kan komma ta beslut före ansökningstiden löper ut.

Din ansökan på svenska med personligt brev och cv skickar du till ansokan@energiforetagen.se senast den 2021-05-21

Frågor om tjänsten besvaras av rekryterande chef Johanna Johansson Enhetschef Verksamhetsstöd tfn 08-677 25 10.

Fackliga företrädare är för Unionen Christer Gruber 08-677 26 61 och
för SACO Louise Marcelius, 08-677 28 27.

Energiföretagen Sverige är en branschorganisation som samlar nära 400 företag som producerar, distribuerar, säljer och lagrar elenergi och fjärrvärme. Vår verksamhet utvecklas i samverkan med medlemmarna och omvärlden. Energibranschen är en spännande bransch i utveckling. Vi ger Sverige drivkraft, idag och i framtiden. Läs mer om oss här: www.energiforetagen.se.