Sökes: Handläggare elnätsteknik, med projektledarkompetens

Publicerat av: Anna Lejestrand ·

Vill du skapa värde för våra medlemmar och andra intressenter i energibranschen genom att kvalitetssäkra utbildningar samt utveckla nya produkter och tjänster inom våra varumärken EBR och ESA? Då kan du vara den vi söker! Vi söker en sakkunnig handläggare med inriktning elnätsteknik som har erfarenhet av projektledning inom utbildning.

I vårt moderna samhälle ska vi kunna förvänta oss att energin är tillgänglig när vi behöver den, årets alla dagar, dygnets alla timmar. Vi vill att den energi vi använder ska ha så liten påverkan på klimat och miljö som det är möjligt. Svensk, klimatsmart energi är nyckeln till ett hållbart samhälle. Energiföretagen Sverige är branschorganisationen som samlar Sveriges energiföretag och skapar rätt förutsättningar så att de kan fortsätta leverera hållbar energi till alla, alltid. 

Hos oss får du arbeta i en branschförening med stort fokus på våra medlemmar och för att hitta bästa lösningarna för branschen. 

Dina arbetsuppgifter 

Du kommer att vara en nyckelperson i Wattityd – rätt och relevant kunskap för säkrare arbetsplatser och anläggningar genom att svara för kvalitetssäkring, vidareutveckling, förvaltning och uppdatering av befintliga och nya EBR-utbildningar enligt Train the Trainer-konceptet. Tillsammans med kollegor kommer du att utveckla och underhålla EBR och stötta arbetet i olika arbetsgrupper. EBR är organiserat i fyra utskott: Utskottet för hälsa, miljö och säkerhet, Ekonomiutskottet, Teknikutskottet och Kompetensutskottet. Du kommer att driva arbetet i Kompetensutskottet och vara en brygga mellan EBR och Utbildning.  

Som Projektledare EBR & ESA kommer du att:

  • Ansvara för processen Kvalitetssäkring (bland annat bedömning, hantering och uppföljning av ansökningshandlingar och kvalitetsärenden kopplat till utbildningsanordnare och lärare/instruktörer.) 
  • Tillsammans med kollegor ansvara för processen Utbildning (bland annat driva och genomföra uppdateringar i lärar- och utbildningsmaterial i samband med förändringar och nya krav inom branschen.)
  • Ansvara för projektledning av befintliga utbildningar inom EBR.
  • Bidra till utveckling av nya utbildningar, produkter och tjänster. 

Som EBR handläggare kommer du att:

  • Driva arbete inom Kompetensutskottet och vara en brygga mellan Utbildning och EBR.
  • Driva arbete som leder till att EBR-material på ett beprövat sätt omsätts till anvisningar, förlagsprodukter och utbildningskoncept. 
  • Lyssna in medlemmarnas och omvärldens behov samt initiera nya projekt för att säkerställa att arbetet resulterar i nya produkter och tjänster för att tillgodose branschens behov. 

Din profil 

Vi söker dig som har högskoleexamen, från elkraft teknisk linje eller motsvarande, eller KY examen med elkraft-/energiinriktning. Du bör ha minst 3 års praktisk erfarenhet från arbete på ett elnätsföretag eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.Du har kännedom om branschen och den teknik, de standarder, lagar och regelverk som gäller inom elnät. Du har minst 2 års erfarenhet av projektledning och har mycket goda kunskaper i svenska och engelskaErfarenhet av utbildningsproduktion eller annan pedagogik/lärarbakgrund är meriterande. 

Vi sätter stor vikt vid de personliga egenskaperna. För att passa in i rollen som EBR handläggare och projektledare hos oss behöver du ha ett intresse för människor och utbildning.Du trivs med att skapa och utveckla relationer och är självständig, ansvarsfull och prestigelös. Du ha förmåga att se helheten, planera, prioritera och agera proaktivtDu är inkluderande, bekväm med att prata inför andra människor och kan anpassa din muntliga och skriftliga kommunikation till olika målgrupper.  

Vi erbjuder dig 

Att bli en del av vårt team, som sätter våra medlemmars intressen i fokus. Du kommer att arbeta i våra trevliga lokaler belägna mitt i centrala Stockholm. Energiföretagen Sverige erbjuder bra anställningsvillkor och personalförmåner såsom träning på arbetstid, friskvårdsbidrag med mera. Vi tycker det är viktigt att våra medarbetare har en bra balans mellan arbetstid och fritid.  

Om oss  

Energiföretagen Sverige är en branschorganisation som samlar nära 400 företag som producerar, distribuerar, säljer och lagrar elenergi och fjärrvärme. Vår verksamhet utvecklas i samverkan med medlemmarna och omvärlden. Energibranschen är en spännande bransch i utveckling. Vi ger Sverige drivkraft, idag och i framtiden. Läs mer om oss på Energiföretagen Sverige.

Ansökan och frågor 

Din ansökan vill vi ha via e-post till ansokan@energiforetagen.se   
senast den 20 februari 2021.  

Frågor om tjänsten besvaras av Viktoria Pussfält, enhetschef Kompetenscentrum viktoria.pussfalt@energiforetagen.se  
Fackliga företrädare är för Unionen Christer Gruber 08-677 26 61, och 
för SACO Louise Marcelius, 08-677 28 27.