Praktik vid Energiföretagen Sveriges Brysselkontor

Publicerat av: Anna Lejestrand ·

Nu söker vi en praktikant till vårt Brysselkontor för perioden september 2021 till januari 2022. Vi söker dig som läser juridik, statsvetenskap, internationella relationer, ekonomi eller ingenjörsvetenskap och är intresserad av att veta mer om hur EU-arbetet fungerar på plats med fokus på energifrågor.

På vårt EU-kontor i Bryssel behandlar vi alla frågeställningar som är prioriterade för våra medlemsföretag på EU-nivå. Vi är bland annat medlemmar i Nordenergi, Eurelectric, Euroheat and Power, GEODE och CEPS.

Nu söker vi en praktikant för perioden september 2021 till januari 2022. Vi söker dig som läser juridik, statsvetenskap, internationella relationer, ekonomi eller ingenjörsvetenskap och är intresserad av att veta mer om hur EU-arbetet fungerar på plats. Du kommer att få arbeta med EU-lagstiftning gällande energi genom att bevaka våra prioriterade EU-frågor, ta fram underlag, göra research och även representera Energiföretagen tillsammans med organisationens experter och vår Brysselchef.

I tjänsten ingår att varannan vecka sammanställa ett kort nyhetsbrev om det senaste som har hänt i EU om energifrågor, skriva på bloggen, andra nyhetsbrev och ansvara för EU-kalendern. Det ingår också att hjälpa till med att ta emot besök, arrangera seminarier, skriva referat från seminarier och andra möten för att ha med i nyhetsbrev. Eftersom Energiföretagen har ordförandeskapet i Nordenergi ingår också att samordna arbetet inom Nordenergi med hemsidan, diverse möten och seminarier.

På vårt kontor i Bryssel arbetar idag en person och vi sitter tillsammans med övriga nordiska organisationer samt ett antal medlemsföretag. Vi är totalt 14-16 personer på kontoret.  För oss är det viktigt att vår nya kollega är en prestigelös lagspelare som är nyfiken på energibranschen. Du har lätt för att ta till dig ny kunskap och nya begrepp och är noggrann i ditt arbete. Tillsammans arbetar vi för att nå organisationens mål.

En ersättning för logi utgår med 3000 kr per månad för perioden fram till och med januari. Du får ordna boende själv men vi ger gärna tips. Det är relativt lätt att ordna boende i Bryssel även för kortare vistelser.

Ansökan

Skicka in din ansökan med ansökningsbrev och cv på svenska till: ansokan@energiforetagen.se senast den 15 mars 2021. Utifrån de ansökningar som vi får in gör vi ett första urval. De utvalda kommer att få en uppgift att lösa. Baserat på resultatet på uppgiften kommer vi sedan att kalla aktuella kandidater på intervju.

Frågor om praktikplatsen besvaras av Daniel WennickMejl: daniel.wennick@energiforetagen.se
Tel: +32 (0)473 57 41 76

Om oss  

Energiföretagen Sverige är en branschorganisation som samlar nära 400 företag som producerar, distribuerar, säljer och lagrar elenergi och fjärrvärme. Vår verksamhet utvecklas i samverkan med medlemmarna och omvärlden. Energibranschen är en spännande bransch i utveckling. Vi ger Sverige drivkraft, idag och i framtiden. Läs mer om oss på Energiföretagen Sverige.