Projektledare med nollkoll sökes

Publicerat av: Anna Lejestrand ·

Vi söker en projektledare som ska arbeta för att nå nollvisionen, det vill säga att inga personolyckor ska ske i energibranschen. Då behöver vi dig som kan leda oss dit, med kreativitet och entusiastiska kollegor genom att utveckla och förvalta initiativet Wattityd.

Hos oss får du ett intressant jobb i en arbetsmiljö som präglas av högt förtroende för enskilda medarbetares kompetens och förmåga att driva och utveckla sina ansvarsområden i samverkan med kollegor, medlemsföretag och omvärld. Tjänsten som projektledare är placerad på enheten Kompetenscentrum, som erbjuder utbildning, förlagsprodukter och expertis för att utveckla människor och organisationer i energibranschen. 

Dina arbetsuppgifter 

I den här rollen kommer du vara projektledare för Wattityd – ett initiativ för att öka personsäkerheten i branschen genom kvalitetssäkrad kunskap. Läs mer om projektet här.

Initiativet, eller projektet, innefattar olika byggstenar inom utbildning, regelverk och juridik, affärsmodell, systemstöd, kvalitetssäkring och kommunikation.

Projektledarrollen innebär att hålla samman alla projektets delar samt förvalta och utveckla projektet. Du ansvarar för projektbudget och årsplanering samt säkerställer att alla delprojekt genomförs på ett ekonomiskt lönsamt sätt och med hög kvalitet. 

 • Du sammankallar och leder projektteamet, förankrar projektplaner samt säkerställer en tydlig fördelning gällande roller och ansvarsområden (både interna och externa resurser).
 • Du bevakar och driver utvecklingsarbetet för utbildningar och produkter inom projektet i dialog med sakkunniga. Tillsammans med en projektkoordinator ansvarar du för Energiföretagens schemalagda lärarutbildningar inom EBR/ESA som genomförs ca 5 gånger/år.
 • Du är övergripande ansvarig för affärsutvecklingsarbetet, vilket bland annat innebär att säkerställa att avtal är uppdaterade, vid behov ta fram nya avtal och prismodeller, samt kontraktera utbildningsanordnare och lärare. Du följer även upp reklamations- och kvalitetsärenden kopplat till dessa.
 • Du håller ihop de systemtekniska delarna vilket innefattar ett ansvar för utveckling och förvaltning av systemstödet, inklusive integrationer med andra system/applikationer. Du initierar och samlar in förslag till förbättringar samt driver dessa mot leverantörer.
 • Du deltar också i arbetet att sprida Wattityds värdeerbjudande tillsammans med kommunikatörer, marknadsförare och externa resurser.
 • Du tar fram beslutsunderlag till enhetschef gällande ny- och vidareutveckling, prisjusteringar, riktlinjer för kvalitetsärenden m.m. 

Din profil 

Som person är du initiativrik, självständig och ansvarsfull. Du drivs av att uppnå resultat och har ett affärsmässigt sinne. Du är strukturerad, noggrann och analytisk i ditt arbetssätt och har förmåga att överblicka helheten och kunna prioritera med fokus på verksamheten.

Du arbetar engagerat för våra medlemmar och har inställningen ”kunden är i fokus”. Därför är du lyhörd, kommunikativ och serviceinriktad med gott bemötande. Du känner dig bekväm med att prata inför människor och kan ta obekväma dialoger och beslut.

Du är van att förhandla och ställa krav gentemot externa parter/leverantörer. Du är beredd att rycka in och hjälpa andra i det mer operativa arbetet vid behov.  

Kvalifikationer

 • Relevant utbildning och minst fem års erfarenhet av projektledning med eget budgetansvar.
 • Goda kunskaper i Lime eller liknande CRM.
 • Goda kunskaper i webbpublicering, Episerver eller liknande CMS.
 • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
 • Mycket goda kunskaper i Office.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde omgående. Du kommer att arbeta i våra trevliga lokaler mitt i centrala Stockholm, även om vi i dagsläget delvis jobbar hemifrån på grund av pandemin. Vi erbjuder bra anställningsvillkor och personalförmåner såsom träning på arbetstid och friskvårdsbidrag.

Ansökan och frågor

Din ansökan vill vi ha via e-post till ansokan@energiforetagen.se senast den 27 juni i år.

Frågor om tjänsten besvaras av enhetschef Kompetenscentrum; viktoria.pussfalt@energiforetagen.se 

Fackliga företrädare är för Unionen Christer Gruber, 08 677 26 61 och för SACO Louise Marcelius, 08-677 27 06. 

Energiföretagen Sverige vill utveckla ett i alla delar hållbart energisystem där vi tillsammans möter utmaningar som klimathot och urbanisering, och drar nytta av en ökad digitalisering. Vår vision är att skapa ett samhälle med hållbar energi för alla, alltid.