Var med och utveckla EBR - elnätsföretagens viktigaste verktyg

Publicerat av: Anna Lejestrand ·

Vill du skapa värde för Sverige elnätsföretag och utveckla vårt viktiga arbete inom EBR och ESA, genom att produktutveckla och kvalitetssäkra våra publikationer och utbildningar? Du gör det tillsammans med kompetenta kollegor och engagerade medlemsföretag. Vi söker en sakkunnig handläggare med inriktning elnätsteknik - kanske är det du?

Energiföretagen Sverige har som mål att EBR-systemet ska vara elnätsföretagens viktigaste hjälpmedel för att bygga och underhålla och utveckla Sveriges elnät på ett kostnadseffektivt och säkert sätt. Genom bred samverkan inom EBR har hela branschen utarbetat branschstandarder för att konstruera, bygga, underhålla och utveckla elnäten i Sverige och EBR ESA - Elsäkerhetsanvisningar - är ett avgörande verktyg för att jobba säkert. Praktiskt taget alla elnätsföretag i Sverige använder sig av EBR-systemet. Elsäkerhetsverket, Energimarknadsinspektionen och Arbetsmiljöverket är viktiga samverkansparters.  

Tjänstens ansvarsområde

  • Driva arbete som leder till att EBR-material på ett beprövat sätt omsätts till anvisningar, förlagsprodukter och utbildningar. 
  • Lyssna in medlemmarnas och omvärldens behov samt initiera nya projekt för att säkerställa att arbetet resulterar i nya produkter och tjänster för att tillgodose branschens behov. 
  • Du kommer att driva arbetet i Kompetensutskottet och vara en brygga mellan EBR och Utbildning.  
  • Du har din utgångspunkt i EBR och svarar för kvalitetssäkring av EBR-utbildningar.

Vem är du?

Vi söker dig som har högskoleexamen, från elkraft teknisk linje eller motsvarande, eller KY examen med elkraft-/energiinriktning. Du bör ha minst 3 års praktisk erfarenhet från arbete på ett elnätsföretag eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har kännedom om branschen och de lagar och regelverk som gäller inom elnät. Erfarenhet av utbildningsproduktion eller annan pedagogik/lärarbakgrund är meriterande. 

Vi sätter stor vikt vid de personliga egenskaperna. För att passa in i rollen som EBR handläggare och projektledare hos oss behöver du ha ett intresse för människor och utbildning. Du trivs med att skapa och utveckla relationer och är självständig, ansvarsfull och prestigelös. Du ha förmåga att se helheten, planera, prioritera och agera proaktivt. Du är inkluderande, bekväm med att prata inför andra människor och kan anpassa din muntliga och skriftliga kommunikation till olika målgrupper.  

Vi erbjuder dig 

Att bli en del av vårt team, som sätter våra medlemmars intressen i fokus. Energiföretagen Sverige erbjuder bra anställningsvillkor och personalförmåner såsom träning på arbetstid, friskvårdsbidrag med mera. Vi tycker det är viktigt att våra medarbetare har en bra balans mellan arbetstid och fritid. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och ingår i enheten Kompetenscentrum. Vi ser fram emot ansökningar från flera delar av landet då stationeringsort inte är ett hinder. Tillträde omgående.

Om oss  

Energiföretagen Sverige är en branschorganisation som samlar nära 400 företag som producerar, distribuerar, säljer och lagrar elenergi och fjärrvärme. Vår verksamhet utvecklas i samverkan med medlemmarna och omvärlden. Energibranschen är en spännande bransch i utveckling. Vi ger Sverige drivkraft, idag och i framtiden. Läs mer om oss på Energiföretagen Sverige.

Ansökan och frågor 

Din ansökan vill vi ha via e-post till ansokan@energiforetagen.se   
senast den 20 april 2021.  

Frågor om tjänsten besvaras av Viktoria Pussfält, enhetschef Kompetenscentrum viktoria.pussfalt@energiforetagen.se  

Fackliga företrädare är för Unionen Christer Gruber 08-677 26 61, och för SACO Louise Marcelius, 08-677 28 27. 

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Viktoria Pussfält

Viktoria Pussfält

Enhetschef
Enhet: Kompetenscentrum
Telefon: 08-677 27 10
E-post: viktoria.pussfalt@energiforetagen.se