Vi söker ansvarig för vår förlagsverksamhet

Publicerat av: Anna Lejestrand ·

Är du en driven person som brinner för att utveckla vår förlagsverksamhet. Är du intresserad av digitalisering och gillar att tänka nytt? Då kan du vara den vi söker!

Hos oss får du ett intressant jobb i en arbetsmiljö som präglas av högt förtroende för enskilda medarbetares kompetens och förmåga att driva och utveckla sina ansvarsområden i samverkan med kollegor, medlemsföretag och omvärld. Tjänsten som förlagsansvarig är placerad på enheten Kompetenscentrum, som erbjuder utbildning, förlagsprodukter och expertis för att utveckla människor och organisationer i energibranschen. 

Dina arbetsuppgifter 

Ditt främsta fokus kommer att ligga på vidareutveckling och digitalisering av det befintliga utbudet inom Energiföretagen Sveriges förlagsverksamhet. Du får också möjlighet att driva utvecklingen av nya produkter och tjänster, samt ansvara för försäljning och marknadsföring av förlagsprodukter.

Du ansvarar för:

  • att ha ett helhetsgrepp om den årliga planeringen av produktionen av förlagsprodukter och i tät dialog med experter säkerställa att den efterlevs.
  • budget och budgetuppföljning, samt säkerställer att förlagsverksamheten genomförs på ett ekonomiskt lönsamt sätt. Tillsammans med berörda personer driver du utvecklingen för att i större omfattning digitalisera och effektivisera såväl produktion som distribution av produkter och tjänster samt utveckla nya koncept.
  • framtagning av beslutsunderlag för det befintliga utbudet gällande vidareutveckling, avveckling, prishöjning, konkurrensbevakning, liksom för att ta fram idéer för nya produkter och tjänster (marknadspotential, intäktsströmmar).
  • att tillsammans med marknadsförare ansvara för den grafiska formgivningen och marknadsföring av kommande produkter & tjänster samt utveckling av webben och webbshop.Det ingår också att korrekturläsa nya/reviderade publikationer och ansvara för den dagliga supporten. 

Din profil 

Du har en relevant utbildning och minst 2 års erfarenhet av liknande arbete med eget budgetansvar. Du har mycket goda kunskaper och flera års erfarenhet inom: grafisk produktion, affärsutveckling samt relevanta lagar/regler kring upphovsrätt. För att lyckas med jobbet bör du ha kunskaper i relevanta program: Office-paketet, Adobe Creative Cloud, Epi-server (eller liknande CMS), CRM-system och ekonomisystem.   

Som person är du initiativrik, självständig och drivs av att uppnå resultat och ha det affärsmässiga sinnet på näthinnan. Du är strukturerad, noggrann och analytisk i ditt arbetssätt och har förmåga att överblicka helheten och kunna prioritera med fokus på verksamheten. Vi ser också att du arbetar engagerat för våra medlemmar, har inställning att ”kunden är i fokus” och därför behöver du vara lyhörd och serviceinriktad.

Du är också prestigelös, kreativ och vill bidra till att Energiföretagen Sveriges förlagsprodukter skapar värde för våra medlemmar och branschen.  Vi är ett team som samverkar och för oss är det viktigt att du är en lagspelare och gillar att samarbeta med andra.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde omgående. Du kommer att arbeta i våra trevliga lokaler mitt i centrala Stockholm, även om vi i dagsläget delvis jobbar hemifrån på grund av pandemin. Vi erbjuder bra anställningsvillkor och personalförmåner såsom träning på arbetstid och friskvårdsbidrag.

Ansökan och frågor 
Din ansökan vill vi ha via e-post till ansokan@energiforetagen.se senast den 2021-05-15. Frågor om tjänsten besvaras av enhetschef Kompetenscentrum viktoria.pussfalt@energiforetagen.se 

Fackliga företrädare är för Unionen Christer Gruber, 08 677 26 61 och för SACO Louise Marcelius, 08-677 27 06. 

Energiföretagen Sverige vill utveckla ett i alla delar hållbart energisystem där vi tillsammans möter utmaningar som klimathot och urbanisering, och drar nytta av en ökad digitalisering. Vår vision är att skapa ett samhälle med hållbar energi för alla, alltid. 

 

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Ulrica Nordemar

Ulrica Nordemar

Ansvarig HR
Enhet: Verksamhetsstöd
Telefon: 08-677 26 45
E-post: ulrica.nordemar@energiforetagen.se