Ansvarig IT-samordnare

Publicerat av: Annika Johannesson ·

Vi söker nu en IT-samordnare med helhetsansvar för vår IT, till exempel outsourcad support och drift, systemförvaltning samt digitaliserings- och automatiseringsprojekt som Energiföretagen Sverige står inför.

Energiföretagen Sverige är en branschorganisation som samlar nära 400 företag som producerar, distribuerar, säljer och lagrar energi. Vår främsta uppgift är att skapa goda affärsmässiga villkor för våra medlemmar, som med sin verksamhet vill verka för hållbara och resurseffektiva energisystem. Vi är branschens röst i samhällsdebatten och i relation till andra samhällsaktörer i Sverige och EU. Vi verkar lokalt, nationellt och internationellt. Vår verksamhet består av både medlems- och kommersiella erbjudanden, som service till våra medlemmar, specialiststöd, omvärldsbevakning, teknikutveckling, utbildningar och konferenser, för att utveckla branschens kompetens och förmåga att möta morgondagens utmaningar.

Om tjänsten

I befattningen som IT- samordnare ansvarar du för strategi, förvaltning, utveckling och samordning inom hela IT-området. Du ansvarar för vår IT- arkitektur och dess säkerhet. Det innebär att ansvara för och driva all den IT, digitalisering och automatisering som gör att kollegor och användare kan arbeta effektivt. Genom att ansvara för leverantörsstyrning mot våra externa IT-partners och driva utvecklingen av IT som helhet, så att de uppfyller verksamhetens krav och behov, arbetar du löpande för att utveckla och förbättra IT-verksamheten inom organisationen.

Du har budgetansvar och samverkar med verksamheten samt, inte minst, tar fram vår IT- & digitaliseringsstrategi på lite längre sikt utifrån verksamhetens övergripande strategi och behov. Vårt kontor är beläget mitt i centrala Stockholm.

Din kompetens och erfarenhet

För att lyckas i rollen tror vi att du har relevant eftergymnasial utbildning med inriktning på IT eller motsvarande dokumenterad erfarenhet samt flerårig erfarenhet av liknande arbete.

Du har en god kunskap och erfarenhet av arbete med molntjänster, Microsoft klient-OS Win10, Microsoft Office 365, installationer och konfigurationer, nätverk, IT-inköp samt behörighetshantering (AD & Azure). Vi ser gärna att du även har viss kunskap om och/eller erfarenhet av arbete med Windows Server för att kunna kravställa och bedöma nya lösningar. Du har förståelse för systems uppbyggnad och arkitektur samt för hur de integrerar med varandra.

Vi ser gärna att du också har erfarenhet av att ta fram IT-strategi och att sköta leverantörsstyrning samt förhandla priser och avtal. Du är van att arbeta tillsammans med externa leverantörer och att säkerställa att leveranser möter avtalad servicenivå, ha regelbundna avstämningar och ansvara för att utveckla samarbetet så att arbetet flyter på. Du har god erfarenhet av projektledning och då särskilt i IT-projekt där du vant kommunicerar, dokumenterar, planerar, genomför, följer upp och avslutar projektet samt leder och fördelar arbetet genom delegering av arbetsuppgifter inom din projektgrupp. Du prioriterar mellan arbetsuppgifter och återkopplar till mottagare.

Du har goda kunskaper i både svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Vi arbetar agilt i möjligaste mån, så den erfarenheten är positiv. Det är meriterande med erfarenhet av att digitalisera interna verksamhetsprocesser inom till exempel medlemshantering, ekonomi, HR,  AI, machine learning och chat boots-lösningar.

Personliga egenskaper

Vi är ett team som samverkar, så för oss är det viktigt att du är en lagspelare som vill samarbeta med kollegor, medlemmar och leverantörer. Vi har en kultur av självstyre och självledarskap som går hand i hand med våra värderingar. Det innebär att du förväntas ta eget ansvar, som att prioritera mellan arbetsuppgifter samt ber om hjälp från dina kollegor när det behövs.

Du är lugn, trygg och arbetar engagerat med inställningen att ”medlem/kund är i fokus” för att lösa problem och behov. Du är strukturerad i ditt arbetssätt och tycker om att ge service. Du kommunicerar tydligt till organisationen kring IT-frågor och projekt.

Som person är du flexibel, stöttande och prestigelös, du säkerställer att våra lösningar har rätt kvalitet och hög säkerhet. Du har förmågan att lyfta blicken och se helheter och att kunna lägga ut planen för digitaliseringen framåt. Vidare har du även förmågan att anpassa dig efter den IT-nivå som de olika användarna är på och drivs av att lösa IT-relaterade problem.

I den här rekryteringen samarbetar vi med p4it Search and Recruitment. Gör din ansökan på hos dem här https://www.p4it.se/karriar/
Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jen Scheffel, 0733-118798, jen.scheffel@p4it.se, alternativt Louise Hagen Furugård, 0733-118726, louise.furugard@p4it.se.

Intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan snarast möjligt! Men senast den 17 augusti.

Energiföretagen erbjuder

Hos oss får du ett intressant jobb i en arbetsmiljö som präglas av högt förtroende för enskilda medarbetares kompetens och förmåga att driva och utveckla sina ansvarsområden, i samverkan med medlemsföretag, kollegor och omvärld. Energiföretagen Sverige vill utveckla ett i alla delar hållbart energisystem där vi tillsammans möter utmaningar som klimathot och urbanisering, och drar nytta av en ökad digitalisering. Vår och branschens vision är att skapa ett samhälle med hållbar energi för alla, alltid.