Rubrik och ingress till innehållet på sidan

Ansvarig för elnät med inriktning mot ekonomi och utveckling

Publicerat av: Anna Lejestrand ·

Huvudinnehåll

Energiföretagen Sveriges kansli behöver kompetenta medarbetare för att hjälpa oss nå energibranschens vision om ett hållbart energisystem. Nu söker vi en Ansvarig för elnät med inriktning mot ekonomi och utveckling.

Sveriges energibransch befinner sig mitt i en spännande förändringsresa och våra medlemsföretag arbetar varje dag för att komma närmare Energiföretagen Sveriges vision: ”Hållbar energi för alla, alltid”.

Elnät är ett av de områden där det sker mycket, både gällande lagar och regelverk och teknisk utveckling. Vi behöver därför förstärka vårt team med ännu en kompetent medarbetare.

Tjänstens ansvarsområden

Elnätsfrågor med fokus på ekonomi och utveckling

Tjänstens huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Huvudansvar för frågor kring tariffer, inklusive stamnätstariffen och elnätsföretagets relation till stamnätsoperatören.
  • Stötta upp i strategiska projekt inom elnät.
  • Nätkoder relevanta för området, särskilt ansvar för anslutningskoden och driftskoden.
  • Förbereda, koordinera och delta aktivt i det europeiska arbetet inom elnät.
  • Bygga och sprida kunskap kring teknik kopplat till samhällets ökade elektrifiering
  • Stötta upp i det elnätstekniska arbetet, på sikt 20 procent av tjänsten.
  • I arbetet ingår omfattande kontakter med medlemskretsen och omvärlden i form av politiker, myndigheter och beslutsfattare. Du förbereder möten med medlemmar i kansliets olika råd och arbetsgrupper, skriver remissvar och andra texter om området.
  • Bevaka forskning och utveckling inom området.

Kvalifikationer

Du har flera års erfarenhet av elnätsområdet, sannolikt från ett elnätsföretag, och har goda kunskaper om tariffer och andra styrsignaler. Du har goda kunskaper i elnätstekniska frågor och förstår utmaningarna inom området. Myndighetserfarenhet är meriterande. Du har troligen ingenjörsutbildning på högskolenivå, juristexamen eller motsvarande.

Du är van att arbeta självständigt, projektleda och hålla samman olika kunskapsområden utan att tappa fokus på de övergripande målen. Du är van att prioritera trots stora informations- och kunskapsflöden.

Erfarenhet av politiska beslutsprocesser i Sverige och i EU är meriterande. I tjänsten ingår resor inom Norden och EU.

Du kan tala och skriva engelska relativt obehindrat.

Om dig

Vi tror att du drivs av en vilja påverka och förändra med medlemmarnas bästa för ögonen. Du har lätt för att lyssna in företagens behov och kan omvandla dem till budskap som kan förstås av politiker, myndigheter och andra beslutsfattare.

Du är bra på att arbeta i team med olika kompetenser och förstår hur de kan användas för att tillsammans nå bra resultat. Du inger förtroende i dina kontakter med andra människor och söker lösningar även med dem som har andra uppfattningar än du själv.

Ansökan och frågor

Du skickar din ansökan senast söndagen den 26 januari 2020 till: ansokan@energiforetagen.se. Intervjuer kommer att ske löpande, tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag.

Frågor om tjänsten besvaras av enhetschefen Henrik Wingfors, telefon 076-623 63 55 eller per mejl på henrik.wingfors@energiforetagen.se

Fackliga företrädare är för Unionen är Christer Gruber, 08-677 26 61 och för SACO Louise Marcelius, 08-677 28 27.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Henrik Wingfors

Enhetschef
Enhet: Energisystem
Telefon: 08-677 26 73
E-post: henrik.wingfors@energiforetagen.se