Rubrik och ingress till innehållet på sidan

Ansvarig samhällskontakter på Energiföretagen Sverige

Publicerat av: Eva Rydegran ·

Huvudinnehåll

Vill du företräda branschen som gör klimatomställningen möjlig? Och bidra till att politiska beslut fattas med den helhetssyn som krävs för att vi ska nå nettonollutsläpp med stärkt konkurrenskraft? Nu har du chansen att söka tjänsten som Ansvarig för samhällskontakter på Energiföretagen Sverige, branschorganisationen som samlar Sveriges el- och fjärrvärmeföretag kring visionen Hållbar energi för alla, alltid.

Som ansvarig för samhällskontakter driver du det näringspolitiska arbetet framåt och samordnar kontakter med beslutsfattare och intressenter. Du bevakar den politiska spelplanen, analyserar och bistår organisationen med både strategisk och taktisk rådgivning och nätverk.

Du ansvarar för att underhålla och utveckla plattformar för intressentdialog, som till exempel Almedalen och event i riksdagen. En viktig del i rollen är att föra en nära och lyhörd dialog med våra medlemsföretag och att samordna kansliets politiska arbete.

Vi tror att du har stort intresse och erfarenhet av politik, opinion och energifrågor. Du är relationsorienterad, uthållig och bra på att förklara komplexa frågor på ett enkelt sätt. Vi ser att du har akademisk examen som ingenjör, statsvetare eller ekonom.

Du kommer att arbeta med kollegor som har djup sakkompetens i energisystemets alla delar och som brinner för att ge branschen rätt förutsättningar för att skapa ett hållbart, leveranssäkert och konkurrenskraftigt energisystem. Och som dessutom är väldigt trevliga!

Tjänsten är en tillsvidareanställning, placerad på Energiföretagen Sveriges huvudkontor på Olof Palmes gata 31 i Stockholm. Resor ingår i tjänsten.

Låter det intressant? Skicka in din ansökan till ansokan@energiforetagen.se. Kontakta gärna mig om du har frågor; Anja Alemdar, enhetschef Politik och kommunikation på anja.alemdar@energiforetagen.se alt 070-460 82 32.

Sista ansökningsdatum 20 juni. Vi tar in kandidater för intervju löpande.

 

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Anja Alemdar

Anja Alemdar

Enhetschef
Enhet: Politik och kommunikation
Telefon: 08-677 26 42
E-post: anja.alemdar@energiforetagen.se