Rubrik och ingress till innehållet på sidan

Energiföretagen Sverige söker ny chefredaktör till vår branschtidning

Huvudinnehåll

Dagens samhälle är i ständig och snabb förändring och helt beroende av energi. Energiföretagens Sverige vill bidra till utvecklingen mot ett smartare energisystem som klarar att möta utmaningar som klimathot, digitalisering och urbanisering. Vill du arbeta med och skapa en tidning med stort läsvärde, då är det här jobbet för dig! Energiföretagen Sverige söker ny chefredaktör till vår branschtidning.

Om tidningen
Energiföretagen Sveriges tidning vänder sig framför allt till dem som arbetar i energibranschen, men också till alla som på något sätt är intresserade av el- och fjärrvärmefrågor. Tidningen ges ut åtta gånger per år, har en upplaga på ungefär 14 000 exemplar.

Tjänstens ansvarsområde
Du ska tillsammans med redaktionschefen driva utvecklingen av innehållet, både digitalt och i print, på ett sätt så att läsarna upplever att tidningen är både relevant och angelägen. Som chefredaktör arbetar du både operativt och strategiskt och växlar konkret artikel- och fotojobb med att staka ut tidningens långsiktiga färdriktning dvs tidningens digitala utveckling. Du har ansvar för tidningens budget och uppföljning inkluderat löpande översyn av intäkter och kostnader. I din roll ingår också att vårda relationerna med externa leverantörer och se till att avtal med dessa är uppdaterade och ligger i linje med tidningens utveckling och ekonomiska ramar.
Du är knuten till enheten Medlemskommunikation och juridik och kommer att delta i verksamhetens arbete.

Kvalifikationer
Journalistutbildning;
Flera års erfarenhet av arbete med redaktionella texter både print och webb samt erfarenhet av att fatta publicistiska beslut;
Mycket goda kunskaper i svenska språket och förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift samt erfarenhet av att fotografera och redigera bilder
Förstår och tillämpar affärsmässiga principer;

Vi söker dig som är:
Genuint intresserad av och har insikt i energibranschens frågor och utmaningar;
Självgående, ansvarstagande och driver dina uppdrag framåt på ett strukturerat sätt;
Kommunikativ som person och har förmåga att skapa förtroende och signalerar lyhördhet och integritet;
Är generalist och kan se helheten, men också kan beakta viktiga detaljer eller delfrågor;
Intresserad av arbete med sociala medier.

Placering
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och redaktionen är placerad i Energiföretagens lokaler i centrala Stockholm.

Ansökan och frågor
Vi ser fram emot din ansökan med CV och personligt brev. Mejla din ansökan så snart som möjligt, dock
senast 2018-01-15 till ansokan@energiforetagen.se
För ytterligare frågor om tjänsten är du även välkommen att kontakta HR Business Partner ulrica.nordemar@energiforetagen.se eller redaktionschef jane.jansson@energiforetagen.se

Fackliga företrädare är för Unionen Folke Sjöbohm, 08-677 26 97 och för SACO Louise Marcelius, 08-677 28 27.

Om Energiföretagen Sverige
Energiföretagen Sverige är en förening vars verksamhet utvecklas i samverkan med medlemmarna. Vår främsta uppgift är att skapa goda affärsmässiga villkor för våra medlemmar, som med sin verksamhet vill verka för hållbara och resurseffektiva energisystem. Vi är branschens röst i samhällsdebatten och i relation till andra samhällsaktörer i Sverige och EU. Vi verkar lokalt, nationellt och internationellt. Läs mer om oss.