Rubrik och ingress till innehållet på sidan

Engagerad koordinator med intresse för mångfald

Huvudinnehåll

Energiföretagen Sverige är en branschorganisation som samlar nära 400 företag som producerar, distribuerar, säljer och lagrar energi. Vår vision är att skapa ett samhälle med hållbar energi för alla, alltid. En viktig del i vår verksamhet är att erbjuda service till våra medlemmar för att utveckla branschens kompetens och förmåga att möta morgondagens utmaningar. En av dessa utmaningar är våra medlemmars rekryteringsbehov. Därför söker vi nu en mångfaldskoordinator till vårt kansli i Stockholm.

Som mångfaldskoordinator kommer du fortsätta ett påbörjat arbete med att hjälpa fler nyanlända tekniker och ingenjörer in i energibranschen. Det finns mycket att vinna, inte bara för företag inom energibranschen, utan också för individen och samhället i stort.

Detta är en visstidsanställning fram till och med 31 december 2017, med start omgående.

Tjänstens ansvarsområden

Du ska fortsätta ett påbörjat samverkansarbete kring praktikplatser för välutbildade nyanlända och våra medlemsföretag i energibranschen. Det innebär bland annat att utveckla samarbetet med Arbetsförmedlingen och med våra medlemsföretag, Yrkeshögskolan och andra intressenter. Det innebär även att genomföra aktiviteter på plats hos våra medlemmar i de olika regionerna runt om i Sverige för att skapa förutsättningar för praktik.  

Kvalifikationer

Vi söker dig som självständigt kan planera och genomföra ditt arbete, som har god förståelse för mångfald och kompetensförsörjning. En stor del av arbetet innebär att löpande kommunicera, internt och externt , inspirera och sprida goda exempel, både muntligen och i skrift.

Du har en akademisk utbildning, gärna personalvetare eller motsvarande, med intresse för och erfarenhet av mångfaldsfrågor.

Du har några års arbetslivserfarenhet och har möjlighet att resa regelbundet inom Sverige. Du behärskar svenska språket i tal och skrift samt har vana av Officepaketet.

Det är meriterande om du har arbetat i energibranschen och har ett uppbyggt nätverk med kontakter. Vi lägger stor vikt vid din personlighet och ditt engagemang.  Tjänsten är en visstidsanställning på heltid, fram till och med 31 december 2017, med placering på vårt kansli i Stockholm och ingår i enheten Kompetenscentrum.

Din ansökan vill vi ha snarast möjligt via e-post till ansokan@energiforetagen.se. Frågor om tjänsten besvaras av ansvarig för kompetensförsörjning, Ulrica Nordemar på telefon  +46 701 644 427.

Fackliga företrädare är för Unionen Annette Sjöström 08-677 27 12 och för SACO Patrik Holmström, 08-677 27 06.