Rubrik och ingress till innehållet på sidan

Expert distributionsteknik fjärrvärme och -kyla

Publicerat av: Ulrica Nordemar ·

Huvudinnehåll

Vill du arbeta med fjärrvärmefrågor i ett större sammanhang? Vi söker en expert på distributionsteknik fjärrvärme och fjärrkyla. Hos oss får du ett intressant jobb i en arbetsmiljö som präglas av högt förtroende för enskilda medarbetares kompetens och förmåga att driva och utveckla sina ansvarsområden i samverkan med medlemsföretag, kollegor och omvärld.

Tjänstens ansvarsområde
Som expert inom distributionsteknik fjärrvärme och kyla kommer du att bevaka, påverka och bidra till teknikutvecklingen inom området. Ditt arbete består av teknikspecifika frågor inom fjärrvärme och fjärrkyla inklusive kundanläggningar och fjärrvärmecentraler.

Det innebär att du kommer att bevaka och arbeta med frågor som bidrar till ökad kvalitet för anläggningsdelar samt med frågor som ökar kunskapen om anläggningsdelars status och livslängd, för bland annat en ökad leveranssäkerhet. Dessutom kommer du att arbeta för en kostnadseffektivisering samt förutsägbarhet för investeringskostnader i energibranschen genom bland annat en effektiv tillgångsförvaltning. Du kommer också att arbete med systemeffektiviseringar, verka för och bevaka FoU samt innovation och teknikutvärdering samt med miljöfrågor i samverkan med andra funktioner. Att branschen har ett fokus på dessa frågor bidrar till kundernas förtroende och företagens konkurrenskraft.
Inriktningen i ditt ansvarsområde bestäms i samverkan med medlemsföretagen i råd och arbetsgrupper. Din förmåga att lyssna in medlemsföretagens behov är därför väsentlig för tjänsten.

Vem är du?
För att lyckas i rollen ser vi att du har en akademisk utbildning, gärna som civilingenjör eller motsvarande. Du har ett stort intresse och goda kunskaper inom energiområdet med flera års erfarenhet av projektledning i distributionsteknik inom fjärrvärme och kyla.

Du är en ansvarstagande person som tar egna initiativ och trivs med att arbeta självständigt med eget ansvar. Du prioriterar och driver ditt arbete för ditt expertisområde framåt och delar med dig av dina kunskaper. Du är van vid att hålla ihop möten och trivs med att tala inför folk och har lätt att föra fram budskap både i tal och skrift. Du tycker om att samarbeta och att samverka med andra människor och knyter lätt kontakter med kollegor och med våra medlemmar. Du är kommunikativ, lyhörd och lyssnar in medlemmarnas behov och anpassar budskap och inriktning. Vi ser gärna att du har ett stort kontaktnät och är nyfiken och intresserad av angränsade områden inom distributionsteknik.

Om oss
Energiföretagen Sverige är en branschorganisation som samlar nära 400 företag som producerar, distribuerar, säljer och lagrar energi. Vår främsta uppgift är att skapa goda affärsmässiga villkor för våra medlemmar, som med sin verksamhet vill verka för hållbara och resurseffektiva energisystem. Vi är branschens röst i samhällsdebatten och i relation till andra samhällsaktörer i Sverige och EU. Vi verkar både lokalt, nationellt och internationellt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på vårt kansli i Stockholm och ingår i enheten Energisystem.

Välkommen med din ansökan
Din ansökan vill vi ha via e-post till ansokan@energiforetagen.se senast den 20 september 2017.

Kontakt
Frågor om tjänsten besvaras av enhetschef Henrik Wingfors, tfn 076-623 63 55 eller per mejl på henrik.wingfors@energiforetagen.se.
Fackliga företrädare är för Unionen Folke Sjöbohm, 08-677 26 97 och för SACO Louise Marcelius, 08-677 27 06.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Henrik Wingfors

Henrik Wingfors

Enhetschef
Enhet: Energisystem
Telefon: 08-677 26 73
E-post: henrik.wingfors@energiforetagen.se