HR-generalist

Publicerat av: Julia Hörnell ·

Vi söker en ny kollega som ska arbeta som HR-generalist med fokus på arbetsmiljö, rekrytering och utveckling av HR-processer och rutiner samt stöd i olika former av medarbetarfrågor. Vi söker dig som har arbetat några år inom HR-området och som vill verka i en aktuell och spännande bransch!

I vårt moderna samhälle ska vi kunna förvänta oss att energin är tillgänglig när vi behöver den, årets alla dagar, dygnets alla timmar. Vi vill att den energi vi använder ska ha så liten påverkan på klimat och miljö som det är möjligt. Svensk, klimatsmart energi är nyckeln till ett hållbart samhälle och Energiföretagen Sverige är branschorganisationen som arbetar för att ge energibranschen förutsättningar för att leverera hållbar energi till alla, alltid.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att vara en viktig del i arbetet med att fortsätta utveckla Energiföretagen som arbetsplats med syftet att skapa en långsiktigt hållbar organisation och en attraktiv arbetsgivare. Som HR-generalist hos oss har du en viktig roll med flera kontaktytor då du kommer att arbeta brett över hela HR-området.

Rollen innebär självständigt arbete och stort eget ansvar med varierande arbetsuppgifter. Du samarbetar nära tillsammans med enhetschefen och med övriga kollegor på enheten som idag består av totalt 6 personer. Rollen rapporterar till Enhetschef HR & Organisation.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Ansvara för att utveckla, uppdatera och kvalitetssäkra HR-processer.
  • Erbjuda professionellt stöd till chefer inom rekrytering, introduktion, rehabilitering, personalärenden, arbetsmiljö och förändringsarbete.
  • Delta vid samverkan och förhandlingar med fackliga parter.
  • Samordna, administrera och publicera enkäter och medarbetarundersökningar.
  • Skriva och publicera HR-relaterade nyheter och information på intranätet.

Vi söker dig

Som har relevant högskoleutbildning inom HR eller motsvarande utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har grundläggande kunskaper i arbetsrätt, några års erfarenhet av att arbeta administrativt och operativt med HR-frågor och processer.

Som person är du drivande, noggrann och flexibel, kan analysera situationer och anpassa dig till nya omständigheter. Du trivs med att samarbeta med andra och kan lätt etablera nya relationer. Du har mycket goda kunskaper i svenska språket och en kommunikativ förmåga både muntligt och skriftligt. Du är en mycket van och erfaren användare av Officepaketet.

Din initiativkraft i kombination med din nyfikenhet bidrar till din framgång.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss

Energiföretagen Sverige är en branschorganisation som samlar nära 400 företag som producerar, distribuerar, säljer och lagrar elenergi och fjärrvärme. Vår verksamhet utvecklas i samverkan med medlemmarna och omvärlden. Energibranschen är en spännande bransch i utveckling. Vi ger Sverige drivkraft, idag och i framtiden.
Läs mer om oss här: www.energiforetagen.se.

Ansökan och frågor

Ansök via e-post till ansokan@energiforetagen.se senast den 6 februari 2022.

Frågor om tjänsten besvaras av enhetschef HR & Organisation. Ulrica Nordemar ulrica.nordemar@energiforetagen.se , tfn 08-6772645.

Fackliga företrädare är för Unionen Mattias Jönsson 08, 677 26 71 och
för SACO Louise Marcelius, 08-677 28 27.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Ulrica Nordemar

Ulrica Nordemar

Enhetschef
Enhet: HR & Organisation
Telefon: 08-677 26 45
E-post: ulrica.nordemar@energiforetagen.se