Rubrik och ingress till innehållet på sidan

Lyhörd projektledare för Kompetensportalen

Publicerat av: Julia Hörnell ·

Huvudinnehåll

Nu söker vi ytterligare en projektledare till vår verksamhet inom utbildning och konferens med inriktning på utveckling och förvaltning av ett av våra koncept med tillhörande systemstöd.

Sveriges energibransch befinner sig mitt i en spännande förändringsresa och våra medlemsföretag arbetar varje dag för att komma närmare Energiföretagen Sveriges vision: ”Hållbar energi till alla, alltid”. 

Tjänstens ansvarsområde

Huvudansvaret kommer vara att förvalta och utveckla vårt koncept som syftar till att säkerställa rätt och relevant kunskap, initialt för utbildningar som genomförs inom ramen för varumärkena EBR och ESA. Utöver det kommer du även ansvara för att projektleda utbildningar och konferenser.

Du ska ansvara för årlig kartläggning samt planering, genomförande och utvärdering av tilldelade projekt, ha budgetetansvar med månadsuppföljningar för att säkerställa till att projekten genomförs på ett ekonomiskt lönsamt sätt och med hög kvalitet. Tillsammans med medlemmar och medarbetarna på Energiföretagen utveckla nya produkter, tjänster och koncept. Säkerställa att lärare och föreläsare uppfyller önskade kompetenskrav samt tar fram beslutsunderlag till enhetschefen gällande vidareutveckling, nedläggning, prishöjning av tilldelade projekt samt komma med förslag på att utveckla nya produkter, tjänster och koncept. I rollen ingår också att ansvara för hantering och uppföljning av reklamations-/kvalitetsärenden

Samt:

  • Delta i enhetens övriga projekt i roller som projektledare/projektkoordinator utifrån verksamhetens behov.
  • Svara för kommunikation av värdeerbjudande både internt och externt.
  • Svara på frågor från medlemmar och andra intressenter.
  • Vid behov företräda Energiföretagen vid interna eller externa arrangemang.

Som systemansvarig för konceptet innebär det att du ansvarar för anpassning, utveckling, uppgradering, förvaltning och integration av systemet med andra IT applikationer. Du håller dig uppdaterad kring systemuppdateringar och nyheter som sker inom ditt område och initierar förslag för förbättringar mot våra leverantörer.

Vem är du?

Du är en erfaren projektledare med flera års erfarenhet av projektledning med eget budgetansvarig inklusive framtagande av beslutsunderlag. Du har erfarenhet av affärsutveckling av utbildningar samt digitala lösningar och tjänster.

Du har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt mycket goda kunskaper i Office. Du har erfarenhet av CRM, till exempel Lime, och bokningssystem, till exempel Trippus. Vi ser gärna att du har mycket goda kunskaper i Totara eller annat LMS.

Du är lyhörd, driven och ansvarstagande. Du är kreativ och har förmåga att använda din digitala kompetens för att arbeta engagerat för våra medlemmar med inställningen att ”kunden är i fokus”. Vi är ett team som samverkar - för oss är det viktigt att du är en lagspelare och vill samarbeta med kollegor, medlemmar och omvärld. 

Som person är du initiativrik, självständig och ansvarsfull. Du är resultatorienterad med utpräglad affärsmässighet och ordningssinne. Du är strukturerad, noggrann och analytiskt i ditt arbetssätt och har förmåga att överblicka helheten i dina projekt och kunna prioritera med fokus på verksamheten.

Energiföretagen Sverige vill utveckla ett i alla delar hållbart energisystem där vi tillsammans möter utmaningar som klimathot och urbanisering och drar nytta av en ökad digitalisering. Vår vision är att skapa ett samhälle med hållbar energi för alla, alltid.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på vårt kansli i Stockholm och ingår i enheten Kompetenscentrum. Det kan förekomma resor i tjänsten i samband med genomförande av  och vissa aktiviteter i samband med kurser och konferenser kan genomföras under kvällstid.

Tillträde: Omgående.

Ansökan och frågor

Din ansökan vill vi ha via e-post till ansokan@energiforetagen.se senast den 19 januari 2020. Intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan bli tillsatt innan sista ansökningsdag.

Frågor om tjänsten besvaras av enhetschef Kompetenscentrum viktoria.pussfalt@energiforetagen.se

Fackliga företrädare är för Unionen Christer Gruber, 08 677 26 61 och för SACO Louise Marcelius, 08-677 27 06.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Ulrica Nordemar

HR Business partner och internkommunikation
Enhet: Verksamhetsstöd
Telefon: 08-677 26 45
E-post: ulrica.nordemar@energiforetagen.se