Rubrik och ingress till innehållet på sidan

Praktikant till Energiföretagens Brysselkontor

Publicerat av: Annika Johannesson ·

Huvudinnehåll

På Energiföretagen Sveriges EU-kontor i Bryssel behandlar vi alla frågeställningar som är prioriterade för våra medlemsföretag på EU-nivå. Vi söker nu en praktikant till vårt kontor i Bryssel, för perioden september 2019 till januari 2020, med möjlighet till förlängning till sommaren 2020. Du som läser juridik, statsvetenskap, internationella relationer, ekonomi eller ingenjörsvetenskap och är intresserad av att veta mer om hur EU-arbetet fungerar på plats är välkommen att söka.

På vårt EU-kontor i Bryssel behandlar vi alla frågeställningar som är prioriterade för våra medlemsföretag på EU-nivå. Vi är bland annat medlemmar i Nordenergi, Eurelectric, Euroheat and Power, GEODE och CEPS.

Nu söker vi en praktikant för perioden september 2019 till januari 2020, med möjlighet till förlängning fram till sommaren 2020, till vårt kontor i Bryssel. Vi söker dig som läser juridik, statsvetenskap, internationella relationer, ekonomi eller ingenjörsvetenskap och är intresserad av att veta mer om hur EU-arbetet fungerar på plats. Du kommer att få arbeta med EU-lagstiftning gällande energi genom att bevaka frågor, ta fram underlag, göra research och även representera Energiföretagen tillsammans med organisationens experter och vår Brysselchef.

Om tjänsten

I tjänsten ingår att veckovis sammanställa ett kort nyhetsbrev om det senaste som har hänt i EU om energifrågor, skriva på bloggen, andra nyhetsbrev och att ansvara för EU-kalendern. Det ingår också att medverka i att ta emot besök, arrangera seminarier, skriva referat från seminarier och andra möten för att ha med i nyhetsbrev. Eftersom Energiföretagen är ordförande i Nordenergi ingår också en hel del arbete med att samordna arbetet inom Nordenergi med hemsida, diverse möten och seminarier mm.

På vårt kontor i Bryssel sitter vi tillsammans med övriga nordiska organisationer samt ett antal medlemsföretag. Vi är totalt 10-12 personer på kontoret.  För oss är det viktigt att vår nya kollega är en prestigelös lagspelare som är nyfiken på energibranschen. Du har lätt för att ta till dig ny kunskap och nya begrepp och är noggrann i ditt arbete. Tillsammans arbetar vi för att nå organisationens mål.

En ersättning för logi utgår med 3000 kr per månad för perioden fram till och med januari. Därefter finns möjlighet till ersättning motsvarande en heltidslön. Du får ordna boende själv men vi ger gärna tips. Det är relativt lätt att ordna boende i Bryssel även för kortare vistelser.

Ansökan

Skicka in din ansökan med ansökningsbrev och cv på svenska till: ansokan@energiforetagen.se senast den 31 mars.

Frågor om praktikplatsen besvaras av Daniel Wennick, se kontaktuppgifter nedan.

Process och intervju

Utifrån de ansökningar som vi får in gör vi ett första urval. De utvalda kommer att få en uppgift att lösa. Baserat på resultatet på uppgiften kommer vi sedan att kalla aktuella kandidater på intervju.

Om Energiföretagen Sverige

Energiföretagen Sverige ger röst åt omkring 400 företag som producerar, distribuerar, säljer och lagrar el, värme och kyla. Energibranschen investerar omkring 30-35 miljarder kronor årligen. Med rätt förutsättningar kan vi fortsätta trygga energileveranserna till hushåll, företag och samhälle - varje sekund, året om - samtidigt som vi driver på den förändring som möjliggör framtidens energisystem. Vårt mål är att; utifrån kunskap, en helhetssyn på energisystemet och i samverkan med vår omgivning, utveckla energibranschen – till nytta för alla.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Daniel Wennick

Daniel Wennick

Chef Energiföretagen Sveriges Brysselkontor
Enhet: Politik och kommunikation
Telefon: +32 (0)473 57 41 76
E-post: daniel.wennick@energiforetagen.se