Sakkunnig inom elnätsteknik

Publicerat av: Julia Hörnell ·

Vill du skapa värde för våra medlemmar och andra intressenter i energibranschen genom att driva arbete med medlemmar i arbetsgrupper, kvalitetssäkra utbildningar samt bidra till utveckling av EBR och ESA? Brinner du för att göra andra bättre rustade för att utvecklas på och med jobbet? Vill du bidra till en nollvision för energibranschen? Då har vi en tjänst för dig!

Hos oss blir du en del av en viktig utbildning och utveckling i energibranschen där du arbetar med Elnäts Branschens Riktlinjer, EBR, som förvaltas av Energiföretagen. Våra utbildningar inom elsäkerhet befinner sig i en spännande utveckling, där vi bland annat ser fram emot att sjösätta vårt initiativ Wattityd vid årsskiftet. Inom Wattityd kvalitetssäkrar vi utbildningskoncepten, från innehåll till genomförande av utbildningen som ger både rätt kunskap och rätt attityd. För säkerhets skull.  

I vårt moderna samhälle ska vi kunna förvänta oss att energin är tillgänglig när vi behöver den, årets alla dagar, dygnets alla timmar. Vi vill att den energi vi använder ska ha så liten påverkan på klimat och miljö som det är möjligt. Svensk, klimatsmart energi är nyckeln till ett hållbart samhälle. Energiföretagen Sverige är branschorganisationen som samlar Sveriges energiföretag och skapar rätt förutsättningar så att de kan fortsätta leverera hållbar energi till alla, alltid.  

 Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att:

 • Driva arbete som leder till att EBR-material på ett beprövat sätt omsätts till anvisningar, förlagsprodukter och utbildningar.  
 • Lyssna in medlemmarnas och omvärldens behov samt initiera nya projekt för att säkerställa att arbetet resulterar i nya produkter och tjänster för att tillgodose branschens behov.  
 • Du kommer att driva arbetet i Kompetensutskottet och vara en brygga mellan EBR och utbildning.    
 • Du har din utgångspunkt i EBR och svarar för kvalitetssäkring av EBR-utbildningar.

Din profil 

Vi söker dig som:

 • är sakkunnig inom elnätsteknik och vill dela med dig av dina erfarenheter och kunskaper. Du kommer att arbeta med Energiföretagens medlemmar i sakfrågor, kvalitetssäkra utbildningar och bidra till utveckling av EBR och EBR-ESA
 • har högskoleexamen från elkraft teknisk linje eller motsvarande eller KY examen med elkraft-/energiinriktning.
 • har ett par års praktisk erfarenhet från arbete på ett elnätsföretag eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.
 • har kännedom om branschen och de lagar och regelverk som gäller inom elnät.  
 • har erfarenhet av utbildningsproduktion eller annan pedagogik/lärarbakgrund.
 • har förmågan att se helheten, planera, prioritera och agera proaktivt. 
 • är bekväm med att prata inför andra och kan agera som sekreterare i arbetsgrupper samt sammanställa skriftligt underlag.  
 • har ett intresse för människor och utbildning.  Du är självständig, ansvarsfull och prestigelös. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna. 

Vi erbjuder dig  

Att bli en del av vårt team, som sätter våra medlemmars intressen i fokus. Energiföretagen Sverige erbjuder bra anställningsvillkor och personalförmåner såsom träning på arbetstid, friskvårdsbidrag med mera. Vi tycker det är viktigt att våra medarbetare har en bra balans mellan arbetstid och fritid.   

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi är öppna för flexibla lösningar och digitala arbetssätt vilket gör att du som söker tjänsten kan bo på annan ort i landet.  

Tillträde omgående. 

Om oss

Energiföretagen Sverige är en branschorganisation som samlar nära 400 företag som producerar, distribuerar, säljer och lagrar elenergi och fjärrvärme. Vår verksamhet utvecklas i samverkan med medlemmarna och omvärlden. Energibranschen är en spännande bransch i utveckling. Vi ger Sverige drivkraft, idag och i framtiden. Läs mer om oss på Energiföretagen Sverige. 

Ansökan och frågor  

Skicka din ansökan via e-post till ansokan@energiforetagen.se   senast den 14 januari 2021.   

Frågor om tjänsten besvaras av  Viktoria Pussfält, enhetschef på Kompetenscentrum: viktoria.pussfalt@energiforetagen.se  

Fackliga företrädare är Mattias Jönsson för Unionen och Louise Marcelius  för SACO.

Telefonväxel: 08-6772500 

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Viktoria Pussfält

Viktoria Pussfält

Enhetschef
Enhet: Kompetenscentrum
Telefon: 08-677 27 10
E-post: viktoria.pussfalt@energiforetagen.se