Sakkunnig inom elnätsteknik

Publicerat av: Julia Hörnell ·

Vi söker dig som är sakkunnig inom elnätsteknik och vill dela med dig av dina erfarenheter och kunskaper. Du kommer att arbeta med Energiföretagens medlemmar i sakfrågor, kvalitetssäkra utbildningar och bidra till utveckling av EBR och ESA.

 Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av:

  • Driva arbetet i Kompetensutskottet och vara en brygga mellan EBR och Utbildning.  
  • Med utgångspunkt i EBR svara för kvalitetssäkring av EBR-utbildningar.
  • Driva arbete som leder till att EBR-material på ett beprövat sätt omsätts till anvisningar, förlagsprodukter och utbildningar. 
  • Lyssna in medlemmarnas och omvärldens behov samt initiera nya projekt för att säkerställa att arbetet resulterar i nya produkter och tjänster för att tillgodose branschens behov.
  • Ha en god teknisk förståelse.
  • Sammanställa stora textmängder och skriva enhetliga och begripliga texter.

Din profil 

Vi sätter stor vikt vid de personliga egenskaperna och för att trivas i rollen ser vi att du har ett stort intresse av människor och att dela med dig av kunskaper och erfarenheter. Som person är du relationsorienterad, arbetar självständigt och är ansvarsfull. Du har en god förmåga att se helheten, arbetar strukturerat, metodiskt och agerar proaktivt. I gruppen ser du till att alla känner sig inkluderande, du är själv bekväm med att prata inför andra och är van att anpassa både din muntliga och skriftliga kommunikation till olika målgrupper.

Kvalifikationer

  • Högskoleexamen från elkraftteknisk linje eller KY-examen med elkraft- eller energiinriktning.
  • Minst två till tre års praktisk erfarenhet från arbete på ett elnätsföretag eller motsvarande kompetens.
  • Mycket god kännedom om branschen och de lagar och regelverk som gäller inom elnät.
  • Har du erfarenhet av utbildning, har en pedagogisk- eller lärarbakgrund eller erfarenhet av utbildningsproduktion är det meriterande. 

Om Energiföretagen Sverige

Energiföretagen Sverige är en branschorganisation som samlar nära 400 företag som producerar, distribuerar, säljer och lagrar energi. Här får du ett intressant arbete i en arbetsmiljö som präglas av högt förtroende för enskilda medarbetares kompetens och förmåga att driva och utveckla sina ansvarsområden i samverkan med kollegor, medlemsföretag och omvärld.

Tjänsten som sakkunnig inom EBR är placerad på enheten Kompetenscentrum, som erbjuder utbildning, förlagsprodukter och expertis för att utveckla människor och organisationer i energibranschen. Energiföretagen Sverige vill utveckla ett i alla delar hållbart energisystem där vi tillsammans möter utmaningar som klimathot och urbanisering, samtidigt som vi drar nytta av en ökad digitalisering. Energiföretagens vision är att skapa ett samhälle med hållbar energi för alla, alltid.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde efter överenskommelse, men vi ser gärna att du börjar så fort som möjligt. 

Låter tjänsten intressant? Ansök då endast med CV . Du behöver inte bifoga personligt brev. I processen följer sedan urvalsfrågor och arbetspsykologiska tester.

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Erik Värendh på erik.varendh@inhouse.se eller Sandra Pettersson på sandra.pettersson@inhouse.se!