Rubrik och ingress till innehållet på sidan

Vi söker Ansvarig för kompetensförsörjningsfrågor

Publicerat av: Anna Lejestrand ·

Huvudinnehåll

Energibranschen är i stor förändring och förmågan att attrahera nya medarbetare med rätt kompetens är avgörande för att Sverige ska lyckas med klimatomställningen. Nu har du chansen att söka tjänsten som ansvarig för kompetensförsörjningsfrågor och visa att energibranschen är en de mest attraktiva och hållbara branscher att arbeta i!

Energiföretagen Sverige är en branschorganisation för företag som producerar, distribuerar, lagrar eller säljer energi. I rollen kommer du att ansvara för att driva kompetensförsörjningsfrågorna framåt genom att samordna branschens arbete för att säkra utbildningsplatser, öka söktrycket till energiutbildningar och verka för ökad attraktionskraft. En viktig del av uppdraget är att systematiskt arbeta för jämställdhet och mångfald.

  • Du har en akademisk examen med erfarenhet av att arbeta som projektledare.
  • Du är en erfaren kommunikatör med stort intresse av att jobba med utmanande och vass kommunikation. Du har erfarenhet av kompetensförsörjningsfrågor med fokus på attraktion, mångfald och jämställdhet.
  • Kunskap om energibranschen, eller andra teknikbranscher är meriterande.

En stor del av jobbet går ut på att samordna medlemsföretag och olika externa aktörer, varför vi ställer höga krav på din förmåga att samarbeta med och inspirera andra. Du har tidigare arbetat med eget resultatansvar inom projekt eller processer, där samarbete varit en framgångsfaktor. Att arbeta i en medlemsstyrd organisation ställer särskilda krav på förmåga att prioritera och att självständigt kunna driva frågor med lyhördhet gentemot medlemskretsen och den omvärld vi verkar i.

Du kommer att arbeta med kollegor med djup sakkompetens i energisystemets alla delar och som brinner för att ge branschen rätt förutsättningar för att skapa ett hållbart, leveranssäkert och konkurrenskraftigt energisystem. Och som dessutom är väldigt trevliga!

Tjänsten är placerad på enheten Politik och kommunikation på Energiföretagen Sveriges huvudkontor på Olof Palmes gata 31 i Stockholm. Resor i Sverige ingår i tjänsten.

Ansökan och frågor

Vi önskar att få din ansökan senast söndagen den 19 januari 2020 via e-post till ansokan@energiforetagen.se. Intervjuer kommer att ske löpande, tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag.

Frågor om tjänsten besvaras av HR-ansvarig: Ulrica Nordemar, telefon 070-644 427 eller på mejl ulrica.nordemar@energiforetagen.se

Fackliga företrädare är för Unionen är Christer Gruber, 08-677 26 61 och för SACO Louise Marcelius, 08-677 28 27.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Ulrica Nordemar

HR Business partner och internkommunikation
Enhet: Verksamhetsstöd
Telefon: 08-677 26 45
E-post: ulrica.nordemar@energiforetagen.se