Rubrik och ingress till innehållet på sidan

Energiföretagen söker en sakkunnig handläggare med inriktning elnät/EBR

Publicerat av: Anna Lejestrand ·

Huvudinnehåll

Nu söker vi dig som vill bistå våra medlemsföretag i energiomställningen och förstärka kansliets kompetens för framtiden med fokus på elnät. Ditt ansvar blir att tillsammans med kollegor fortsätta utveckla EBR - ett kritiskt verktyg för Sveriges alla elnätsföretag och branschens standard för planering, byggnation och underhåll av eldistributionsanläggningar 0,4-145 kV.

Sveriges energibransch befinner sig i ett brytningsskede. Klimatfrågan påverkar en hel värld och energibranschen både kan och vill vara med i den nödvändiga omställningen av energisystemet - i allt från produktion och distribution av el, värme och kyla till det konkreta kunderbjudandet.

Nu söker vi dig som vill bistå medlemsföretagen i omställningen och förstärka kansliets kompetens med fokus på elnät. Ditt ansvar blir att tillsammans med kollegor fortsätta utveckla EBR - ett kritiskt verktyg för Sveriges alla elnätsföretag och branschens standard för planering, byggnation och underhåll av eldistributionsanläggningar 0,4-145 kV. 

Tjänstens ansvarsområde

Du kommer, tillsammans med kollegor att utveckla och underhålla EBR. EBR är organiserat i tre utskott: utskottet för Hälsa, miljö och säkerhet, ekonomiutskottet och teknikutskottet. Den här tjänsten avser bemanning av HMS-utskottet som exempelvis underhållet och utvecklar Elsäkerhetsanvisningarna (ESA).

Tjänsten omfattar såväl bevakning av befintlig teknik, miljö och arbetsmiljö, som omvärldsbevakning avseende nya metoder, teknik och forskning. Det är naturligt för dig att ha örat mot rälsen, fånga medlemmarnas röst om vad branschen vill och att återkoppla den informationen in i den egna organisationen.

Eftersom vi är en medlemsorganisation sker arbetet oftast i samverkan med medarbetare från medlemsföretagen och mycket arbete bedrivs inom arbetsgrupper som är besatta med medlemsrepresentanter. Detta innebär att du även kommer att fungera som projektledare och sekreterare där du både leder och dokumenterar det arbete som genomförs.

Följande arbetsuppgifter och uppdrag bärs av den här rollen:

  • Som samordnare driver och samordnar arbetet med att underhålla och utveckla EBR.
  • Sekreterare i utskottet för Hälsa miljö och säkerhet (HMS) och deltagar i utskotten för Ekonomi och Teknik. 
  • Du driver projekt som leder till att EBR-material på ett snabbt och smidigt sätt omsätts till anvisningar, förlagsprodukter, kurser och konferenser.
  • Medverkar som lärare på relaterade utbildningar och förväntas kunna tala inför människor på våra event och konferenser.
  • Svarar på frågor från våra medlemmar, både skriftligen och via telefon. Att svara på frågor är en naturlig del av det dagliga arbetet.
  • Arbetar fram förslag på remissvar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på vårt kansli i Stockholm och ingår i enheten Kompetenscentrum.

Kvalifikationer 

Du har Högskoleexamen, helst från elkraftteknisk linje eller KY-examen eller motsvarande med elkraft-/energiinriktning. 

Goda språkkunskaper i svenska och engelska. Du har lätt för att utrycka dig såväl i tal som skrift.

För den här tjänsten krävs att du har gedigen erfarenhet från arbete på ett elnätsföretag, du har kännedom om branschen samt den teknik, de standarder, lagar och regelverk som gäller. Du är van att arbeta i projektform och agera projektledare.

Meriterande är om du även har:

  • Tidigare erfarenhet av att arbeta med EBR och vet hur systemet tillämpas. 
  • Erfarenhet och goda kunskaper om energiområdet med fokus på framtida utveckling och behov. 
  • Erfarenhet och mycket god kunskap om modern teknik och digitalisering och de möjligheter detta kan ge för branschen samt kunskap om de tekniska förutsättningarna för den nya teknikens integration i energisystemet.
  • Erfarenhet från och kunskap om forsknings- och innovationspolitik, innovationsprocesser, och smarta energisystem.

Vi tror du är

Självgående och driver dina uppdrag framåt samtidigt som du tycker om och finner motivation i att samverka med andra människor. Du knyter lätt kontakter med kollegor och med våra medlemmar. Du är resultatorienterad och drivs av att skapa nytta för våra medlemsföretag och månar om att sätta dig in i medlemsföretagens villkor och förutsättningar. Du är pedagogisk och har lätt för att skriva olika typer av texter anpassade efter olika mottagare och att tala inför publik. 

Din ansökan vill vi ha senast den 15 april 2019 via ansokan@energiforetagen.se

Frågor om tjänsten besvaras av enhetschef Viktoria Pussfält.

Fackliga företrädare är för Unionen, Christer Gruber, och för SACO, Louise Marcelius

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Viktoria Pussfält

Viktoria Pussfält

Enhetschef
Enhet: Kompetenscentrum
Telefon: 08-677 27 10
E-post: viktoria.pussfalt@energiforetagen.se