Rubrik och ingress till innehållet på sidan

Vi söker kommunikatör för vår medlemsdialog

Huvudinnehåll

Energiföretagen Sverige är branschorganisationen för energibranschen som samlar nära 400 företag som producerar, distribuerar, säljer och lagrar energi. Vår vision är att skapa ett samhälle med hållbar energi för alla, alltid.

Nu söker vi dig som vill arbeta med vår medlemskommunikation. Det innebär att du ansvarar för att utveckla och förvalta våra medlemskanaler, deltar i medlemsaktiviteter, samt stöttar dina kollegor utifrån din kommunikationskompetens. I arbetet ingår att nyhetsvärdera, planera, skriva och fotografera i syfte att förmedla nyheter och annan relevant information till våra medlemmar. Vi vill gärna utveckla arbetet med att förmedla vår medlemsinformation och göra det på andra sätt än med det skrivna ordet, ett utvecklingsarbete som du skulle bli en del av.
Våra medlemskanaler inkluderar idag vår webb med en särskild medlemsportal, olika nyhetsbrev samt Tidningen Energi. Därutöver arrangerar vi ett stort antal medlemsaktiviteter där du tillsammans med våra fyra regionchefer arbetar för att våra möten och konferenser blir bra och välbesökta. Tidningen är en branschtidning som produceras av externa konsulter som ett oberoende magasin.
Du är knuten till enheten Medlemsdialog och juridik, men du kommer även att delta i hela verksamhetens kommunikationsarbete. I detta arbete samarbetar du med organisationens övriga kommunikatörer. För att följa aktuella frågor i vår bransch ingår att ibland delta vid möten och konferenser. Detta kan komma att innebära resor inom i första hand Sverige.

Kvalifikationer
Vi söker dig som tycker om att arbeta med kommunikation både ur ett utvecklande och förvaltande perspektiv. Du har utbildat dig inom kommunikation och är intresserad av energibranschens frågor och utmaningar. För denna tjänst behöver du ha mycket goda kunskaper i svenska språket och förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift. Stor vikt kommer läggas på dina personliga egenskaper. För att fungera i den här rollen behöver du vara bra på att arbeta självständigt och vara framåtblickande. Du behöver också kunna driva dina uppgifter framåt på ett strukturerat sätt i samverkan med kollegor och medlemsföretag.
Därutöver ser vi gärna att du har:
- Erfarenhet av internkommunikation eller kommunikationsarbete i en större förening eller motsvarande verksamhet.
- Intresse av att arbeta med kommunikation på nya sätt och kunskap om foto, bildredigering samt arbete med film och ljud i digitala kanaler.
- Arbetat med redaktionella texter både för print och webb

Placering
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och tjänsten är placerad i Energiföretagens lokaler i centrala Stockholm. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Ansökan och frågor

Välkommen med din ansökan snarast möjligt. Urval kommer ske löpande. Skicka din ansökan till e-post till ansokan@energiforetagen.se
Sista ansökningsdag är den 17 september.

Frågor om tjänsten besvaras av enhetschef Anna Fridén, telefon 08-677 26 65 , e-mail anna.friden@energiforetagen.se.
Fackliga företrädare
Unionen Christer Gruber 08-6772661 
SACO Louise Marcelius, 08-677 28 27

Om Energiföretagen Sverige
Energiföretagen Sverige är en branschorganisation vars verksamhet utvecklas i samverkan med medlemmarna. Vår främsta uppgift är att skapa goda affärsmässiga villkor för våra medlemmar, som med sin verksamhet vill verka för hållbara och resurseffektiva energisystem. Vi är branschens röst i samhällsdebatten och i relation till andra samhällsaktörer i Sverige och EU. Vi verkar lokalt, nationellt och internationellt.