Rubrik och ingress till innehållet på sidan

Vill du jobba som jurist med mark- och miljörätt?

Huvudinnehåll

I vårt moderna samhälle ska vi kunna förvänta oss att energin är tillgänglig när vi behöver den, årets alla dagar, dygnets alla timmar. Vi vill att den energi vi använder ska ha så liten påverkan på klimat och miljö som det är möjligt. Svensk, klimatsmart energi är nyckeln till ett hållbart samhälle och Energiföretagen Sverige är branschorganisationen som arbetar för att ge energibranschen förutsättningar för att leverera hållbar energi till alla, alltid.

Är du jurist med bred kunskap i grunden och ett särskilt intresse av det juridiska perspektivet i energifrågor? Vill du arbeta i en rådgivande roll för att stötta våra medlemmar i frågor som bland annat rör tillstånd, miljöprövning och markåtkomst? Då kan du vara den vi söker. Hos oss får du arbeta i en branschförening med stort fokus på branschen och våra medlemmars bästa.

Dina arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig möjligheten att fördjupa dig i huvudsakligen tillståndsfrågor, mark- och miljörätt. Till dina uppgifter hör att noggrant bevaka utvecklingen inom detta område samt att på ett initierat och lättillgängligt sätt informera om hur händelseutvecklingen påverkar energibranschen. Du arbetar med juridiska analyser och gör avvägningar utifrån vilka konsekvenser gällande lagstiftning eller föreslagna ändringar kan medföra för våra medlemmar.

Du ingår i vår grupp med fyra jurister. I dina arbetsuppgifter ingår juridisk rådgivning, remissvar, påverkansarbete, utbildningar och mycket mer. Du kommer även att ingå i, och ibland ansvara för, olika arbetsgrupper där du står för den juridiska kompetensen.

Din profil
Vi söker dig som har en juristexamen/jur.kand. eller motsvarande samt minst fem års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete som bolagsjurist, på advokatbyrå, i regeringskansliet eller hos myndighet. Du bör ha goda kunskaper i tillståndsfrågor för energibranschen samt i mark- och miljörätt. Det är också meriterande om du har kunskaper i EU-rätt samt i frågor som rör produktion av el och fjärrvärme. Då det ingår i arbetsuppgifterna att hålla föredrag i olika sammanhang vill vi att du är van och känner dig bekväm att tala inför både större och mindre grupper.

För att passa in i rollen som jurist och hos oss behöver du också vara:

  • Självgående och effektiv
  • Kreativ och driftig
  • Noggrann och mån om en hög kvalitet
  • Utåtriktad och positiv
  • Pedagogisk och ha lätt för att förklara juridik för dem som inte är jurister

Vi erbjuder dig
Att bli en del av vårt team, som sätter våra medlemmars intressen i fokus. Du kommer att arbeta i våra trevliga lokaler belägna mitt i centrala Stockholm. Energiföretagen Sverige erbjuder bra anställningsvillkor och personalförmåner såsom träning på arbetstid, friskvårdsbidrag med mera. Vi tycker det är viktigt att våra medarbetare har en bra balans mellan arbetstid och fritid.

Om oss
Energiföretagen Sverige är en branschorganisation som samlar nära 400 företag som producerar, distribuerar, säljer och lagrar elenergi och fjärrvärme. Vår verksamhet utvecklas i samverkan med medlemmarna och omvärlden. Energibranschen är en spännande bransch i utveckling. Vi ger Sverige drivkraft, idag och i framtiden. Läs mer om oss här: www.energiforetagen.se.

Ansökan och frågor

Din ansökan vill vi ha via e-post till ansokan@energiforetagen.se senast den 10 februari 2019.
Frågor om tjänsten besvaras av chefsjurist ronald.liljegren@energiforetagen.se, 08 677 26 50 eller enhetschef Energisystem henrik.wingfors@energiforetagen.se, 08 677 26 73.

Fackliga företrädare är för Unionen Mattias Jönsson 08-677 26 71 och för SACO Louise Marcelius, 08-677 28 27.