Energi- och klimatpolitiskt Europaforum – din regionala mötesplats för EU-frågor

Det dyker ständigt upp nya EU-krav och förordningar som påverkar den svenska energibranschen och styr Europa mot målet om att bli fossilfritt 2050. Energiföretagen Sveriges nya forum för gemensam EU-diskussion hjälper dig komma i kapp, hålla dig ajour och påverka de viktigaste EU-frågorna för energibranschen.

Hela Europas energisystem är i början av en brådskande omställning – som den svenska energibranschen i högsta grad är en del av. Branschen har dock saknat en plattform för EU-diskussion mellan energiföretag och politiker – men nu är den här.

På Energi- och klimatpolitiskt Europaforum skapas dialog om aktuella energi- och klimatpolitiska frågor inför sommarens val till Europaparlamentet. Hur påverkas den svenska energibranschen av EU:s policyprocesser och lagstiftning och hur kan vi vara med och påverka den?

På vårt nya Europaforum träffar du medarbetare från Energiföretagens medlemsföretag, politiker och Energiföretagens regionchefer. På mötet i Uppsala träffar du även Sara Emanuelsson, som är tillfällig enhetschef för energipolitik på Energiföretagen, och i Skara och Karlskrona träffar du Energiföretagens Brysselchef Julia Lindholm. 
Här får du möjlighet att nätverka, påverka, delta i diskussioner med beslutsfattare och få nya perspektiv på EU-frågor. Under eftermiddagen kommer du bland annat få ta del av:

  • Riksdagspartiernas diskussion om energi- och klimatprioriteringar inför Europaparlamentsvalet den 9 juni 2024. Här får du även möjlighet att påverka genom att skicka med några sista budskap på området till politikerna.
  • Energiföretagen Sveriges presentation av branschens EU-prioriteringar.
  • Tips på hur ditt energiföretag kan engagera er mer i branschens EU-arbete. Energiföretag i regionen, som redan idag är aktiva i EU-frågor, berättar.

Europaforumet arrangeras i anslutning till regionmötet

Energi- och klimatpolitiskt Europaforum anordnas direkt efter att regionmötet i din region har avslutats, för att underlätta för dig att delta på båda medlemsmötena.

Det är även möjligt att enbart delta på Energi- och klimatpolitiskt Europaforum.

25 april 2024, KarlskronaLediga platser

Docks Conference

Docks Conference, Skeppsbrokajen 14, 371 33 Karlskrona.

16 maj 2024, SkaraLediga platser

Skara Stadshotell

Skara Stadshotell, Järnvägsgatan 5, 532 30 Skara.

29 maj 2024, UppsalaLediga platser

Clarion Hotel Gillet

Clarion Hotel Gillet, Dragarbrunnsgatan 23, 753 20 Uppsala.

Här hittar du Energiföretagen Sverige - Swedenergy – AB:s (nedan Energiföretagen) allmänna villkor och integritetspolicy. Integritetspolicyn beskriver behandling av personuppgifter. Energiföretagen förbehåller sig rätten att göra ändringar i dessa villkor.

Anmälan
Du är välkommen att anmäla dig via Energiföretagens hemsida. Din anmälan är bindande inom ramen för våra bokningsvillkor, men kan överlåtas till annan person inom samma företag.

Bekräftelse – kallelse
Du får en bokningsbekräftelse efter att Energiföretagen mottagit din anmälan. En kallelse med information sänds ut en till två veckor innan start via e-post

Pris
Samtliga priser är angivna exklusive moms. Energiföretagen förbehåller sig rätten att vid behov justera priserna.
Arrangemang
I avgiften inkluderas deltagande, dokumentation i fysisk eller digital form, lunch och för-/eftermiddagsfika. Vissa avvikelser kan förekomma. Kostnad tillkommer för eventuell logi.

Webbinarium
I avgiften inkluderas deltagande och dokumentation i digital form. Deltagandet är personligt.

Betalningsvillkor
Betalning sker mot faktura med 30 dagar netto. Vid försenad betalning utgår en dröjsmålsränta (referensränta + 8%).

Fakturering
Avgiften faktureras efter genomfört arrangemang om inte annat avtalats

Avbokning/ombokning
Avbokning från en utbildning eller konferens kan endast ske via e-post till administration@energiforetagen.se

Avbokning från en webbinarium får endast ske innan webbinarium påbörjas.
Vid avbokning/ombokning till annat datum
• mer än 30 dagar före start debiteras ingen deltagaravgift
• Vid senare avbokning debiteras 100% av deltagaravgiften

Du kan kostnadsfritt överlåta din plats till annan person inom samma företag fram till en vecka innan start.

Har du via Energiföretagen erhållit en kod/länk där du bokar din logi, ansvarar du själv för eventuell avbokning av ditt hotellrum enligt de avbokningsvillkor som tillhandahålls av hotellet. Vi vill göra dig uppmärksam på att Energiföretagen ej står för eventuella avbokningsavgifter.
Har du blivit sjuk och kan styrka detta med ett läkarintyg återbetalas avgiften.

Kostpreferenser
Kostpreferenser ska alltid föranmälas.
De konferensanläggningar vi använder har olika villkor gällande matpreferenser men de flesta hänvisar till Livsmedelsverkets allergilista.
https://www.livsmedelsverket.se/produktion-handel--kontroll/produktion-av-livsmedel/allergener

Om anläggningen tar ut en extra avgift för den mat du önskat, kommer detta att vidarefaktureras till dig.
Avgift tas även ut om du inte föranmält dina matpreferenser.

Fotografering/filmning
I syfte att dokumentera och kommunicera arrangemanget, förekommer det att vi fotograferar eller filmar eventet. Det innebär att deltagare kan förekomma på bilderna även om fokus är på arrangemanget i stort.

Inställt arrangemang
Energiföretagen förbehåller sig rätten att ställa in eller senarelägga arrangemang i de fall deltagarantalet är för lågt samt om en föreläsare akut insjuknar och inte kan ersättas
Energiföretagen svarar inte, för hos deltagaren, uppkomna kostnader, till exempel resor och logi vid inställande av utbildning/konferens och tillämpar i övrigt köplagen.

Force majeure
Energiföretagen ansvarar inte för de fall då utbildningsverksamheten hindras direkt eller indirekt genom myndighetsåtgärd, strejk, blockad, lockout, oväder, krig eller annat som står utanför vår kontroll.

Nöjd-kund-åtagande
Energiföretagens ambition är att du som deltagare ska vara nöjd med innehållet och genomförandet av den utbildning/konferens som du deltagit i. Skulle du vara missnöjd eller har klagomål uppmanar vi dig att omgående kontakta oss på administration@energiforetagen.se så att vi kan hantera ärendet.

Personuppgifter
Personuppgiftsbehandling sker i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR). För att kunna hantera din bokning kommer du att behöva ge Energiföretagen ditt samtycke till behandling av dina personuppgifter i enlighet med Energiföretagens integritetspolicy.
Du kan ta del av policyn i sin helhet via nedanstående länk.
Energiföretagens integritetspolicy

Om du önskar mer information eller har frågor, vänligen kontakta respektive administratör för arrangemanget

Kontakter

Sara Emanuelsson

Sara Emanuelsson

T.f. Enhetschef energipolitik
Enhet: Politik och kommunikation
Telefon: 08-677 26 56
E-post: sara.emanuelsson@energiforetagen.se

Julia Lindholm

Julia Lindholm

Ansvarig Energiföretagens Brysselkontor
Enhet: Politik och kommunikation
Telefon: +32 483 033 156
E-post: julia.lindholm@swedenergy.se

Hannes Borg

Hannes Borg

Ansvarig samhällskontakter
Enhet: Politik och kommunikation
Telefon: 08-677 27 04
E-post: hannes.borg@energiforetagen.se