Energiföretagens EU-dag 20 november 2018

Välkommen till Energiföretagens EU-dag 20 november 2018!

Ännu ett händelserikt EU-år har passerat. Det har varit intensiva förhandlingar inom ramen för det s.k. Vinterpaketet, där endast förslagen rörande elmarknadsdesign återstår att färdigförhandla. Inför 2019 väntar EU-valet, som inleder en ny lagstiftningsperiod i EU med nytt parlament och ny kommission. Parallellt har Eurelectric bedrivit ett förändringsarbete som också inbegripit arbetsgruppsstrukturen, med många nya svenska arbetsgruppsrepresentanter som följd.

Mot denna bakgrund kommer förmiddagens pass lägga fokus på information om Energiföretagens arbete i EU, med extra fokus på Eurelectric och hur EU fungerar allmänt. Eftermiddagen kommer ägnas åt fördjupning i sakfrågor, både de rättsakter som förhandlats under året och diskussion kring vad Energiföretagen Sverige bör driva inför nästa lagstiftningsperiod.

Seminariet hålls den 20 november kl 9.00-17.00 på Norra Latin i Stockholm och vänder sig till dig som är intresserad av EU-frågor och/eller är aktiv i EU-arbetet inom någon av våra europeiska organisationer Eurelectric, Euroheat&Power och GEODE.

Du har möjlighet att välja om du vill delta heldag eller bara för- eller eftermiddag. Vänligen ange vid "Speciella önskemål Energiföretagens EU-dag 20 november 2018" om du har några kostpreferenser.

Mötet är kostnadsfritt.

Program

Återigen, varmt välkommen!

Daniel Wennick och Sara Emanuelsson, Energiföretagen Sverige

Kontakter

Sara Emanuelsson

Sara Emanuelsson

Ansvarig EU-samordning och fossilfria transporter
Enhet: Politik och kommunikation
Telefon: 08-677 26 56
E-post: sara.emanuelsson@energiforetagen.se

Daniel Wennick

Daniel Wennick

Chef Energiföretagen Sveriges Brysselkontor
Enhet: Politik och kommunikation
Telefon: +32 (0)473 57 41 76
E-post: daniel.wennick@energiforetagen.se