Kraftvärmeforum

Kraftvärmefrågan hetare än någonsin – varmt välkommen till en högaktuell nätverksträff och konferens med fullt fokus på kraftvärmefrågor!

Den 1-2 oktober samlas vi på vår årliga konferens om kraftvärmefrågor, denna gång på Långholmen i Stockholm. Vi bjuds på ett fullspäckat program med olika perspektiv på kraftvärmefrågorna; politikiska, tekniska, marknadsrelaterade och anläggningsrelaterade – och inom detta område står det allt annat än stilla. Flera politiska initiativ som är negativa för kraftvärmen har tagits den senaste tiden och nu börjar konsekvenserna att bli tydliga då anläggningar i våra storstäder stängs ned. Samtidigt lyfts kraftvärmen som en nödvändig del av vårt energisystem i energipropositionen och det blir allt tydligare hur viktig både fjärr- och kraftvärmen är för den tilltagande effektproblematiken. Potentialen för lokal elproduktion är stor men hur ska den tas tillvara?

Programmet är klart och det blir en spännande och aktuell blandning av föredrag, med kraftvärmefokus förstås, t.ex.:

  • Ulrika Jardfelt, chef för Vattenfall Värme, inledningstalar innan middagen dag 1 om sina perspektiv efter många år i branschen och i sin nya roll på Vattenfall.
  • John Jonsson, Profu, om hur mycket kraftvärme det ser ut att bli framöver i Sverige enligt en nyligen genomförd studie.
  • Per Wikström, Svenska Kraftnät, pratar om systemtjänster i elsystemet.
  • Martin Johansson, Energimyndigheten, om rapporten ”100 % förnybart” och kraftvärmens roll i detta.
  • Johan Tjernström, Akademiska Hus, om kundens roll i energisystemets utmaningar.
  • Frank Krönert, Sweco, delar med sig av resultaten från projektet ”100% förnybart med fjärrvärme och kraftvärme”
  • Siv Victor, Vattenfall och Ulf Hedqvist, Skellefteå Kraft, berättar om asset management i praktiken
  • Per-Anders Tauson, E.ON och Thomas Franzén, Stockholm Exergi delar med sig av hur de höjda kraftvärmeskatterna påverkar dem
  • Elin Ledskog, Againity, berättar om utvecklingen av småskalig kraftvärme med ORC-teknik och forskning som pågår

Och mer därtill – se hela programmet nedan. Konferensen vänder sig till dig som har intresse av kraftvärmefrågorna på både strategisk och operativ nivå.

 

Till Långholmen, som ligger på Södermalm i Stockholm, tar du dig enkelt med Flygbuss direkt från Arlanda, buss, tunnelbana (Hornstull) eller varför inte cykel om du bor i Stockholmsområdet. Det finns även gratis parkeringsplatser och möjlighet att ladda elbil. Mer information om Långholmen hittar du här.

Kontakt

Lena Odenholm

Lena Odenholm

Administratör
Enhet: Verksamhetsstöd
Telefon: 08-677 26 46
E-post: lena.odenholm@energiforetagen.se