Webbinar -Vad händer med 2G och 3G?

Då nuvarande frekvenstillstånd går ut 2025 har telekomoperatörerna indikerat att de siktar på att stänga ner 2G- och 3G-näten under de kommande fem åren. Energiföretagen hälsar välkomna till ett webbinarium den 16 juni där branschorganisationen IT & Telekomföretagen och några av deras medlemsföretag informerar om vad som kommer hända de närmaste åren.

När? 16 juni, kl.14:0-15:00
Var? I vår Play-kanal  på angiven tid.
Kostnad? Medlempris 350 kr och icke medlem 500 kr

Det är dags att förbereda Sverige för övergången från 2G- och 3G-näten. För att dra nytta av digitaliseringens möjligheter krävs moderna och säkra kommunikationsnät, bland annat genom utbyggnad av mobilnät baserade på 4G och 5G. För att göra plats för de nya teknikerna krävs det att äldre tekniker som 2G- och 3G-näten fasas ut på ett ansvarsfullt sätt. För att säkerställa en effektiv övergång, utan risk för avbrott i viktiga samhällsfunktioner och där alla användare får en ny lösning, krävs god framförhållning och en bred samverkan.

Hur påverkar nedstängningen av 2G- och 3G-näten energibranschen? Och hur kan branschen samarbeta med IT- och telekombranschen för att övergången ska bli smidig? Det berättar branschorganisationen IT & Telekomföretagen tillsammans med några av sina medlemsföretag på webbinariet, som syftar till att skapa framförhållning, samverkan och dialog mellan två branscher som är beroende av varandras tjänster.

Mer information om planerna för näten finns på IT & Telekomföretagens hemsida.

 

 

Kontakter

Matz Tapper

Matz Tapper

Ansvarig elnätsteknik och säkerhet
Enhet: Energisystem
Telefon: 08-677 27 26
E-post: matz.tapper@energiforetagen.se

Mats Andersson

Mats Andersson

T.f Enhetschef och Regionchef Nord
Enhet: Stab och medlemsdialog
Telefon: 0910-76 14 80
E-post: mats.andersson@energiforetagen.se

Lena Odenholm

Lena Odenholm

Administratör
Enhet: Verksamhetsstöd
Telefon: 08-677 26 46
E-post: lena.odenholm@energiforetagen.se