Webbinarium: Elmarknadsdirektivet, del 1

Få koll på övergripande information om Ren energi-paketets Elmarknadsdirektiv med våra experter. Detta webbinarium ingår i vårens serie av regionmöteswebbinarier.

När? 6 maj, 10.00-11.45
Var? Webbinariet sänds i vår Play medlem-kanal (inloggning krävs).

Till följd av de regelverksändringar som beslutats på EU-nivå i Ren Energi-paketet har Energimarknadsinspektionen tagit fram förslag på nationella lagändringar på elmarknadsområdet. För elhandels- och elnätsföretagen är det framför allt ändringar inom tre områden som får konsekvenser för verksamheten – ökat konsumentinflytande och konsumentskydd, flexibilitet i systemet och precisering av elnätsföretagets roll. Stora delar av de föreslagna lagändringarna ska vara genomförda senast den 1 januari 2021.

På detta första webbinarium, Elmarknadsdirektivet del 1, får du tillsammans med Catherine Lillo, Energiföretagen, och Bengt I Johansson, Ellevio, övergripande information om Ren energi-paketets Elmarknadsdirektiv och svar på dina generella frågor. Du kommer även uppmuntras komma med önskemål på fördjupning och diskussioner inför del 2 den 26 maj 10.00-11.00.

Du behöver inte boka en plats eftersom webbinariet är gratis. Allt som krävs för att se webbinariet är en Internetuppkoppling och en inloggning till vår hemsida. Du kommer kunna se webbinariet i vår Play medlem-kanal på angiven tid. (Inloggning krävs.)

På grund av Coronapandemin ställer vi in vårens fysiska regionmöten. Eftersom det fortfarande finns mycket som vi vill uppdatera dig som medlem om lanserar vi istället en serie av sju webbinarier om viktiga uppdateringar i ämnen som rör din verksamhet.

Kontakter

Anders Karmehed

Anders Karmehed

Regionchef Syd
Enhet: Stab och medlemsdialog
Telefon: 044-12 13 18
E-post: anders.karmehed@energiforetagen.se

Sara Wannehed

Sara Wannehed

Administratör
Enhet: Verksamhetsstöd
Telefon: 08-677 26 89
E-post: sara.wannehed@energiforetagen.se