Webbinarium: Elmarknadsdirektivet, del 2

Få svar på alla dina frågor om Ren energi-paketets Elmarknadsdirektiv från vår expert Catherine Lillo. På detta webbinarium fördjupas informationen om direktivet och det kommer finnas tid för diskussioner.

När? 26 maj, 10.00-11.00
Var? Webbinariet sänds i vår Play medlem-kanal (inloggning krävs).

Till följd av de regelverksändringar som beslutats på EU-nivå i Ren Energi-paketet har Energimarknadsinspektionen tagit fram förslag på nationella lagändringar på elmarknadsområdet. För elhandels- och elnätsföretagen är det framför allt ändringar inom tre områden som får konsekvenser för verksamheten – ökat konsumentinflytande och konsumentskydd, flexibilitet i systemet och precisering av elnätsföretagets roll. Stora delar av de föreslagna lagändringarna ska vara genomförda senast den 1 januari 2021.

Detta andra webbinarium, Elmarknadsdirektivet del 2, fokuserar framförallt på branschens synpunkter på Ei:s förslag på regeländringar, som vi planerar framföra i vårt remissvar till Infrastrukturdepartementet senast den 5 juni. Passa även på att göra din röst hörd och få svar på dina frågor från Catherine Lillo på Energiföretagen Sverige.

Du behöver inte boka en plats eftersom webbinariet är gratis. Allt som krävs för att se webbinariet är en Internetuppkoppling och en inloggning till vår hemsida. Du kommer kunna se webbinariet i vår Play medlem-kanal på angiven tid. (Inloggning krävs.)

På grund av Coronapandemin ställer vi in vårens fysiska regionmöten. Eftersom det fortfarande finns mycket som vi vill uppdatera dig som medlem om lanserar vi istället en serie av sju webbinarier om viktiga uppdateringar i ämnen som rör din verksamhet.

Kontakter

Anders Karmehed

Anders Karmehed

Regionchef Syd
Enhet: Stab och medlemsdialog
Telefon: 044-12 13 18
E-post: anders.karmehed@energiforetagen.se

Sara Wannehed

Sara Wannehed

Administratör
Enhet: Verksamhetsstöd
Telefon: 08-677 26 89
E-post: sara.wannehed@energiforetagen.se