Webbinarium: Fjärrvärme block 2, Aktuellt produktion/bränslen

På fjärrvärme block 2 uppdaterar vi dig om bränsletillgången just nu, EU:s hållbarhetskriterier och hur det går med påverkansarbetet kring avfallsförbränningsskatten.

När? 28 maj kl. 13:00-14:00.
Var? Webbinariet sänds i vår Play medlem-kanal (inloggning krävs).

På detta andra webbinarium, block 2, uppdaterar Erik Thornström dig om hur det går med påverkansarbetet kring avfallsförbränningsskatten som infördes den 1 april. Skatteverket har påbörjat en utvärdering av skatten, men vad vill branschen se för ändringar i lagstiftningen?

Raziyeh Khodayari kommer att prata om det aktuella läget för avfall och biobränslen, trenderna de senaste åren och branschens statistik för 2019 - hur tillgången på marknaden ser ut idag, vad som händer i omvärlden och vilka utmaningar vi har på kort och lång sikt. En kort beskrivning av status för genomförandet av hållbarhetskriterierna i svensk lagstiftning kommer även att ges.

Du behöver inte boka en plats eftersom webbinariet är gratis. Allt som krävs för att se webbinariet är en Internetuppkoppling och en inloggning till vår hemsida. Du kommer kunna se webbinariet i vår Play medlem-kanal på angiven tid. (Inloggning krävs.)

På grund av Coronapandemin ställer vi in vårens fysiska regionmöten. Eftersom det fortfarande finns mycket som vi vill uppdatera dig som medlem om lanserar vi istället en serie av sju webbinarier om viktiga uppdateringar i ämnen som rör din verksamhet.

Kontakter

Anders Karmehed

Anders Karmehed

Regionchef Syd
Enhet: Stab och medlemsdialog
Telefon: 044-12 13 18
E-post: anders.karmehed@energiforetagen.se

Sara Wannehed

Sara Wannehed

Administratör
Enhet: Verksamhetsstöd
Telefon: 08-677 26 89
E-post: sara.wannehed@energiforetagen.se