Webbinarium: Fjärrvärme block 1, Aktuellt marknad

Få koll på energieffektiviseringsdirektivet och förnybarhetsdirektivets påverkan på svensk lagstiftning. Dessutom uppdaterar vi dig kring om Boverkets byggregler och för en dialog om prismodeller för fjärrvärme.

När? 28 maj kl. 10:00-11:30.
Var? Webbinariet sänds i vår Play medlem-kanal (inloggning krävs).

På detta första webbinarium, block 1, berättar Erik Thornström och Daniel Lundqvist om de kommande förändringar i svensk lagstiftning som följer av ren-energipaketets energieffektiviseringsdirektiv samt förnybarhetsdirektiv som påverkar mätning, fakturering med flera kundnära områden. Dessutom uppdateringar kring vad de nya energikraven i Boverkets byggregler betyder för fjärrvärmen samt en dialog om begripliga och konkurrenskraftiga prismodeller för fjärrvärme.

Efter den varma vintern med låga elpriser kan det vara aktuellt att fundera över hur prismodellen bidrar till konkurrenskraft och lönsamhet. Dessutom signalerar kunder med fastigheter på flera orter att det finns för många prismodeller. Energiföretagen har låtit Henrik Näsström vid Sigholm Tech AB göra en studie över vilka modeller som används idag, och särskilt hur medlemsföretagen tar betalt för effekt. Resultaten presenteras och diskuteras vid detta webbinarium.

Du behöver inte boka en plats eftersom webbinariet är gratis. Allt som krävs för att se webbinariet är en Internetuppkoppling och en inloggning till vår hemsida. Du kommer kunna se webbinariet i vår Play medlem-kanal på angiven tid. (Inloggning krävs.)

På grund av Coronapandemin ställer vi in vårens fysiska regionmöten. Eftersom det fortfarande finns mycket som vi vill uppdatera dig som medlem om lanserar vi istället en serie av sju webbinarier om viktiga uppdateringar i ämnen som rör din verksamhet.

Kontakter

Anders Karmehed

Anders Karmehed

Regionchef Syd
Enhet: Stab och medlemsdialog
Telefon: 044-12 13 18
E-post: anders.karmehed@energiforetagen.se

Sara Wannehed

Sara Wannehed

Administratör
Enhet: Verksamhetsstöd
Telefon: 08-677 26 89
E-post: sara.wannehed@energiforetagen.se