Webbinarium Din guide till myndigheternas påverkan på elhandelsföretagen

Höstens regionmöten har flyttat till webben och transformerats till elva kostnadsfria webbinarier under sex onsdagar i rad. Här får du som medlem nödvändiga uppdateringar från våra experter om allt från vägen framåt för branschen efter corona till utvecklingen inom elmarknadsdirektivet och aktuellt inom energitillförsel och energiaskor. Webbinarierna är endast till för våra medlemmar. Vi ses på webben!

Endast medlemmar kan anmäla sig till webbinariet.

Mycket händer på elmarknadsområdet! Även den avreglerade elmarknaden påverkas mycket av myndigheter och regleringar. På detta webbinarium går Catherine Lillo, som är ansvarig för slutkundsmarknad el, igenom vad det nya Elmarknadsdirektivet innehåller för Energimarknadsinspektionen och dess uppdrag att bredda Elpriskollens omfattning. Vi vet att det kommer innebära mer inrapportering för er elhandlare. Vi går igenom förändringarna så som de ser ut i aktuell remiss och tillgängliga remissvar.

Många frågor om elmarknadshubben hänger även i luften då Departementet ska meddela Svenska kraftnät om elmarknadshubbens framtid. Ska projektet rentav stängas? Ska utvecklingen fortskrida med nuvarande marknadsmodell? Eller ska det utvecklas med sikte mot den mest fundamentala förändringen av alla spelregler – elhandlarcentrisk modell? Vi reder ut läget. Catherine kommer också prata om branschens förtroende och den nystartade arbetsgruppen AG Säljförtroende. Häng med!

Kontakter

Anders Karmehed

Anders Karmehed

Regionchef Syd
Enhet: Stab och medlemsdialog
Telefon: 044-12 13 18
E-post: anders.karmehed@energiforetagen.se